Jori Lehterään yhdistetyn Tampereen kokaiinivyyhdin päätekijä suuttui huumeiden välittämisestä pikkupojille - uhkasi leikata sormen, korvan ja pään irti!

Uutiset | 07.01.2019 16:09

Parhaillaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa puitava Tampereen kokaiinivyyhti on saanut laajaa mediahuomiota, koska syytettynä on myös NHL-tähti Jori Lehterä. Vyyhdin päätekijä, 34-vuotias iranilaistaustainen mies on sosiaalisen mediaan ladattujen kuvien perusteella myös monien muiden suomalaisten jääkiekkotähtien kaveri.

Viimeiset kuvat, joissa hän poseeraa julkimoiden kanssa, ladattiin sosiaaliseen mediaan vain viikkoja ennen hänen kiinnijäämistään.

Päätekijän epäillään levittäneen Tampereella noin 1,82 kiloa kokaiinia vuoden 2018 aikana. Kokaiini oli hyvin voimakasta ja katukauppaa varten sitä jatkettiin noin 50-prosenttiseksi. Syyttäjä hakee hänelle 10 vuoden vankeusrangaistusta törkeästä huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja pahoinpitelystä.

Gangsteriotteet näkyvät rajulla videolla

Syyte pahoinpitelystä johtuu siitä, että esitutkintamateriaalissa mukana olevalla videolla hän pahoinpitelee toisen syytetyn. Epäilty huumepomo oli raivostunut hänen juoksupoikanaan toimineelle alaiselleen, koska tämä oli velkaantunut eri tahoille ja yrittänyt lainailla yhteiseltä ystäväpiiriltä rahaa velkojen maksuun kertomatta siitä pääepäillylle. Lisäksi päätekijä uskoi juoksupojan myyneen huumeita ”pikkupojille” saadakseen rahaa velkoihinsa.

aseet
Huumevyyhdin epäillyiltä löytyi aseita.

– Miksi sää teet selän takana semmosia, mistä mä oon sua kieltänyt. Mikä tää (henkilön nimi poistettu) pikkuveli, se on pyytänyt sulta 5 grammaa ja sä oot vienyt 20 grammaa ja sanonut että tuo rahaa… Pikkupoika. Enks mää oo kieltänyt et älä anna kenellekään lapsille ja älä anna kellekään tämmösille mitään, mitä ei kuulu. Anna semmosille, joilla on rahaa antaa ja ne on aikuisia. Miks sää jollekin pikkupojalle meet antaan 20 grammaa, huumepomoksi epäilty kovistelee juoksupoikaansa videolla gangsterin ottein samalla uhriaan hakatessa. 

Lisäksi videolla kuuluu kuinka pääepäilty uhkaa leikata uhrinsa sormen, korvan ja pään irti, jos tämä ei maksa ottamiaan velkoja. Pääepäilty kertoo videolla myös pohdinnoistaan hukuttaa uhrinsa.

Yhteensä vyyhdissä syytetään 22 henkilöä. Monet heistä ovat tunnettuja pintaliitäjiä Tampereen yöelämästä.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Poliisi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!