Joni Virtanen joutui naimisiin naisen kanssa.

Joni Virtasen, 27, elämä romaniyhteisössä muuttui piinaksi homouden takia: Jouduin naimisiin naisen kanssa – salaaminen oli raskasta!

15.10.2017 10:55

Hottikset-sarjassa nähty Joni Virtanen kertoo Seiskalle kokemuksistaan romaniyhteisössä.

Lue lisää: Joni Virtanen, 27, suljettiin ulos romaniyhteisöstä homouden takia: Lähisukulainen uhkasi tappaa minut!

Lue lisää: Romaniyhteisöstä pois potkitun Joni Virtasen, 27, karu kertomus: Minulle opetettiin, että on oikein varastaa kantaväestöltä!

Jonin elämä muuttui, kun hän teini-ikäisenä huomasi olevansa homoseksuaali.

– Homous on romanikulttuurissa kaikkein halveksittavinta. Usein perhe enemmin hylkää lapsensa kuin hyväksyy tämän homouden. Olen kuullut tapauksista, joissa oma perheenjäsen on ampunut homoksi paljastuneen. Salaaminen oli todella raskasta. Itkin usein, koska pelkäsin menettäväni kaiken, Joni kertoo.

– Romanikulttuurissa homoja ei päästetä koteihin, koska kuvitellaan, että he likaavat sen.

Naisen kanssa naimisiin

Yhteisöstä kokemansa painostuksen takia Joni meni 21-vuotiaana naimisiin naisen kanssa.

– Olin jo alkanut erkaantua romanikulttuurista, mutta koska välitin läheisistäni, halusin hyväksyntää. Menin vaimoni kanssa nopeasti naimisiin maistraatissa. Erosimme kolmen kuukauden päästä, Joni paljastaa.

Poliisimies tukee

Jonille viimeinen pisara oli, kun häntä ei kutsuttu siskonsa hautajaisiin vuonna 2014.

– Sukuni päätti, että se ei ole sopivaa, koska he epäilivät minua homoksi. Se oli viimeinen niitti. Päätin tulla kaapista ulos, hän perustelee.

Vaikka Joni sai päätöksensä jälkeen lukuisia tappouhkauksia, hän ei halua enää pelätä. Jonin tukena on hänen poliisina työskentelevä, kantaväestöön kuuluva poikaystävänsä.

– Asiat eivät muutu, jos niistä ei puhu. Tiedän, että monet painivat saman ongelman kanssa ja haluan näyttää heille, että suljetun yhteisön ulkopuolella on muitakin mahdollisuuksia. Jos kasvaa ahtaan kulttuurin sisällä eikä tiedä muusta, luulee sen olevan ainoa oikea tapa elää.

Teksti: Sami Sinokki
Kuvat: Ari Lahti

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!