Uutiset

Romaniyhteisöstä pois potkitun Joni Virtasen, 27, karu kertomus: Minulle opetettiin, että on oikein varastaa kantaväestöltä!

14.10.2017 18:15

Hottikset-sarjasta tuttu Joni Virtanen, 27, avautuu Seiskalle kokemuksistaan syrjittynä vähemmistönä vähemmistön sisällä. Nuoruus homoseksuaalina romanina on jättänyt Joniin syvät arvet.

Jonin vanhemmat erosivat vain kuusi kuukautta hänen syntymänsä jälkeen. Äiti löysi uuden miehen ja lähti tämän matkaan. Taparikollinen isä puolestaan istui pitkiä aikoja vankilassa. Joni jäi perinnetietoisen isoäitinsä kasvatettavaksi.

– Opin pienenä, että täytyy olla tietynlaiset vaatteet, eikä saa pukeutua kuin valtaväestö. Jos yritti kuulua valtaväestöön, sai osakseen halveksuntaa. Romanit kutsuvat sellaisia junteiksi. Päähäni iskostettiin, että kantaväestöä kuuluu halveksia ja heiltä on oikein varastaa, Joni kertoo.

– Kun kahdeksanvuotiaana jäin ensimmäisen kerran kiinni saippuakuplakoneen varastamisesta, isäni ei suuttunut. Hän vain kysyi, miksi en varastanut mitään kalliimpaa.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

Joni kuvailee kasvaneensa maailmassa, jossa varastaminen ja puukotukset eivät olleet väärin, vaan tapa kasvattaa mainetta.

Masentui pahasti

Jonilla oli jo lapsena kantaväestöön kuuluvia kavereita. Muut romanilapset alkoivat pilkata häntä sen vuoksi. Erilaisuus ajoi hänet lopulta pahaan masennukseen, ja 15-vuotiaana Joni alkoi kapinoida.

– Otin salaa lävistyksiä ja blondasin hiukseni. Ryyppäsin, sekakäytin lääkkeitä ja karkailin kotoa. Jälkeenpäin ymmärsin, että se oli avunhuuto.

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Ari Lahti
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!