Janne Kataja

Janne Kataja paljastaa salatun menneisyytensä: ”Viihdytin vanhuksia viidakossa!”

17.08.2019 21:21

Janne Kataja esittää Nelosen uudessa Keihäsmatkat-sarjassa legendaarista matkailukeisaria Kalevi Keihästä (1924–1995). 

Keihäsmatkat on sikälikin Jannen show, että koko sarjan alkuperäisidea oli hänen.

– Tätä on valmisteltu pitkään. Pohdin jo viisi vuotta sitten, että Keihäsestä pitäisi tehdä elokuva. Ihmettelin, kun sitä ei ollut jo tehty.

Tv-sarjaformaattiin kuitenkin päädyttiin, sillä 1970-luvun seuramatkailusta sikiää niin monia herkullisia tarinoita, etteivät ne olisi millään mahtuneet yhteen elokuvaan.

Lue lisää: Näin Janne Kataja teki hurjan ulkonäkömuutoksensa Kalevi Keihäseksi – lihotti itseään jopa 8 kiloa: ”Stressasin, saanko tarpeeksi hyvän pömppövatsan!”

Salattu menneisyys

Aluksi Ruudun suoratoistopalveluun laskeutuvassa sarjassa saadaan nauraa useille tosielämän sattumuksille. Osa niistä juontaa juurensa Jannen omaan salattuun menneisyyteen.

– Työskentelin aikoinaan erään lehden lukijamatkojen viihdeisäntänä. Hauskuutin mummoja ja pappoja koomikkona ja taikurina, kun reissasimme Brasilian viidakoissa ja Länsi-Afrikan risteilyillä Senegalissa ja Gambiassa, Janne paljastaa.

– Se oli 2000-luvun alkua, ja niitä hommia oli mukava tehdä opiskelujen ohessa. Luulen, että osa sosiaalisuuttani on peräisin niiltä ajoilta.

Lue lisää: Hannele Lauri muistaa ikuisesti Keihäsmatkojen kokemuksensa – härski episodi jäi erityisesti 17-vuotiaan kaunottaren mieleen: ”Kaikista poskettominta oli…”

Lihotti rooliinsa

Keihäsmatkojen kuvauksissa Janne touhuaa vilkkaasti maskeerattuun pälvikaljuun kuuluvat harmaat hiushaperot hulmuten. Törkeän pienissä uimapöksyissään hän on todella kuin matkakeisari Keihänen, aina paljaana röllöttävää vatsaa myöten.

– Yleensä minulla on stressi siitä, että pitäisi olla hoikempi. Nyt stressasin sitä, saanko tarpeeksi hyvän pömppövatsan.

Lue myös: Härskit kuvat: Janne Katajan käsittämätön muodonmuutos! Edes Aku Hirviniemen pokka ei pitänyt – suolasi ystävänsä armotta median edessä

Näyttelijä kertoo lihottaneensa matkailukeisarin roolia varten 6–8 kiloa.

– Ei minua mitenkään käsketty, mutta kun ohjaaja sanoi, että ole kuin Ellun kanat, niin minähän olin, Janne hohottaa.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Eetu Ampuja
Kuvat: Atte Kajova

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!