Katso kuvat!

Näin Janne Kataja teki hurjan ulkonäkömuutoksensa Kalevi Keihäseksi – lihotti itseään jopa 8 kiloa: ”Stressasin, saanko tarpeeksi hyvän pömppövatsan!”

Uutiset | 16.08.2019 17:03

Nelonen jysäytti uutispommin kertomalla tulevasta Keihäsmatkat-sarjastaan. Legendaarisen matkailukeisarin Kalevi Keihäsen (1924–1995) ympärille nivotun draamakomedian kuvaukset ovat jo täydessä vauhdissa.

Seiska kutsuttiin nauttimaan maistiaisia tulevasta sarjasta. Kuvauspaikkavierailun aikana kävi harvinaisen selväksi, että Janne Kataja on omaksunut Kalevin roolinsa erinomaisesti.

Kalevi Keihänen
Kalevi Keihänen (1924–1995) oli kihniöläisen sekatavarakauppiaan poika, joka tutustutti suomalaisen rahvaan etelänlomiin ja loi siitä hetkellisen matkailuimperiumin.

Läpeensä härski look

– Markalla Mallorcalle ja kahdella Kanarialle! Janne huikkaa lentokoneen ovelta ruokottomassa turkissaan.

Nelosen ja Ruudun Keihäsmatkat lennättää katsojat 1970-luvun alun tunnelmiin nimekkäässä seurassa. Jannen lisäksi reissufiiliksissä nähdään muun muassa Aku Hirviniemi, Martti Suosalo, Hannele Lauri ja Jenni Banerjee.

Lue lisää: Hannele Lauri muistaa ikuisesti Keihäsmatkojen kokemuksensa – härski episodi jäi erityisesti 17-vuotiaan kaunottaren mieleen: ”Kaikista poskettominta oli…”

Varsinkin lentoemäntää esittävällä Jennillä on sarjassa merkittävä rooli. Silti kirkkain valokeila osoittanee Janneen, jonka pelkkä läsnäolo saa suupielet nykimään. Jos tämännäköinen kaveri tulisi pururadalla vastaan, olisi syytä ottaa jalat alle!

– Hehhee! Tämä hahmoni on niin överi, että sitä täytyy malttaa esittää pienesti, Janne kuvailee.

Janne
Janne Kataja on paneutunut tarkasti Kalevi Keihäsen elämään. – Hän oli hyväsydäminen ja käsittämättömän idearikas tyyppi. Jos hän eläisi nyt, hän tekisi isoa kansainvälistä uraa.

Tarinat eivät mahtuisi elokuvaan

Keihäsmatkat on sikälikin Jannen show, että koko sarjan alkuperäisidea oli hänen.

– Tätä on valmisteltu pitkään. Pohdin jo viisi vuotta sitten, että Keihäsestä pitäisi tehdä elokuva. Ihmettelin, kun sitä ei ollut jo tehty.

Tv-sarjaformaattiin kuitenkin päädyttiin, sillä 1970-luvun seuramatkailusta sikiää niin monia herkullisia tarinoita, etteivät ne olisi millään mahtuneet yhteen elokuvaan.

Lue myös: Härskit kuvat: Janne Katajan käsittämätön muodonmuutos! Edes Aku Hirviniemen pokka ei pitänyt – suolasi ystävänsä armotta median edessä

Janne
Tukka päähän ja menoksi! Janne muuntuu kuvauspäivinä hätkähdyttävän samannäköiseksi kuin matkakeisari.

"Stressasin, saanko tarpeeksi hyvän pömppövatsan"

Keihäsmatkojen kuvauksissa Janne touhuaa vilkkaasti maskeerattuun pälvikaljuun kuuluvat harmaat hiushaperot hulmuten. Törkeän pienissä uimapöksyissään hän on todella kuin matkakeisari Keihänen, aina paljaana röllöttävää vatsaa myöten.

– Yleensä minulla on stressi siitä, että pitäisi olla hoikempi. Nyt stressasin sitä, saanko tarpeeksi hyvän pömppövatsan.

Näyttelijä kertoo lihottaneensa matkailukeisarin roolia varten 6–8 kiloa.

– Ei minua mitenkään käsketty, mutta kun ohjaaja sanoi, että ole kuin Ellun kanat, niin minähän olin, Janne hohottaa.

Janne
Janne turvotti itseään vain syömällä epäsäännöllisesti, ei ahmimalla hampurilaisia tai pizzoja. – Minähän syön pääasiassa vain kasvisruokaa, hän huomauttaa.

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!