Vain Seiskassa!
janita lukkarinen

Janita Lukkariselle sokkidiagnoosi! Syöpää ei voi parantaa: "Kasvain kasvaa aktiivisesti sisälläni"

Uutiset | 09.09.2019 18:19

Tosi-tv-tähti ja somekaunotar Janita Lukkarinen, 26, sai tänään maanantaina (9.9.) lohduttomia uutisia, kun lääkäri kertoi, ettei hänen imusolmukesyöpänsä ole parannettavissa.

- Olen ihan sokissa. Kasvain kasvaa aktiivisesti sisälläni, eikä sille ole tehtävissä mitään, Janita kertoo ja murtuu kyyneliin.

Kasvain osoittautui 4. tason nopeakasvuiseksi syöväksi. Syöpä on siis levinnyt entisestään.

- Minun tekee mieli nukkua tämä kaikki pois ja laittaa puhelin kiinni, ettei tarvitsisi vastata kaikille ihmisille, jotka kyselevät tilanteestani.

Lue myös: Ratkaisevaa syöpätulosta odottava Janita Lukkarinen on suunnitellut jo omat hautajaisensa: ”Olen kertonut äidille toiveeni muistotilaisuudesta, hautakivestä ja vieraista” 

"Toivon ihmettä"

Janita pyrkii hidastamaan epätodelliselta tuntuvaa tilannettaan kaikin mahdollisin keinoin.

- Haluaisin tarttua jokaiseen vaihtoehtoon, joka vain voisi pelastaa minut. Olen valmis kokeilemaan vaihtoehtoista hoitoa. Toistaiseksi pyrin hidastamaan kasvaimen kasvua oikeanlaisella ruokavaliolla

- Toivon, että joku ihme tapahtuisi, hän kertoo hiljaa.

Lue myös: Syöpää sairastava Janita Lukkarinen joutui kiireellä sairaalaan! Makaa eristetyssä huoneessa: Verenpurkaumia ja mustelmia ympäri kehoa

Kasvain painaa hermoja

Seuraavaksi keskitytään kivunlievitykseen. Kontrollikäyntejä suoritetaan neljän kuukauden välein, jolloin syöpäkasvaimet kuvataan PET-kuvauksella. Toistaiseksi Janita sai uuden hermolääkkeen kipujensa tueksi. 

- Tällä hetkellä osa kasvaimista painaa hermoja, joten sain uuden lääkkeen helpottamaan niitä kipuja.

Syövän etenemistä seurataan, ja Janitalla on pääsy sairaalahoitoon, kun hän sitä kokee tarvitsevansa.

- Olen ollut hyvin tietoinen tuntemuksistani ja voinnistani koko syöpätaistelun ajan. Myös lääkäri luottaa tuntemuksiini. Sairaalan hoitohenkilökunta tietää minun olevan todella kovissa kivuissa, jos ja kun joudun hakeutumaan sairaalahoitoon.

Teksti:Emmi Ikonen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!