Interpolin etsimän Maija Lahtisen syyte vanheni, voi palata Suomeen - Krp myöntää: Läpimurto jäi tekemättä!

Uutiset | 01.10.2017 09:02

Maija-Liisa Lahtista on yritetty yli 20 vuotta saada rikosvastuuseen. Nyt työ on kuitenkin päättynyt, sillä Interpol poisti viime viikolla lehtikeisari Urpo Lahtisen lesken etsintäkuulutettujen listalta. Samalla vanheni myös Maija-Liisan syyte törkeästä kavalluksesta.

LUE LISÄÄ: Interpol peruutti kohuleski Maija-Liisa Lahtisen etsintäkuulutuksen – kavallusepäily vanheni: pakoili ulkomailla 11 vuotta!

Näyttää siltä, että Maija-Liisa onnistui pakoilullaan välttämään lopullisesti vankilatuomion. Leskirouva on asunut viime vuodet Sveitsissä, joka on ilmoittanut, ettei se luovuta häntä Suomen viranomaisille. Alppivaltiossa kuolinpesältä tehtyä kavallusta ei pidetä rikoksena, joten kaksoisrangaistavuuden vaatimus ei täyttynyt.

Keskusrikospoliisi on tosissaan koettanut saada Maija-Liisaa vastaamaan teoistaan. Häntä syytettiin viimeksi 18 miljoonan markan eli noin kolmen miljoonan euron kavaltamisesta lehtikeisarin kuolinpesästä.

– On valitettavasti todettava, että viimeiseen asti on yritetty, mutta läpimurtoon ei päästy. Poliisin koko työkalupakki on ollut käytössä, rikostarkastaja Hannu Kautto sanoo.

”En kommentoi”

Etsintäkuulutuksen peruuttaminen ja syyteoikeuden vanheneminen tarkoittavat käytännössä sitä, että Maija-Liisa on vapaa palaamaan Suomeen.

Leskirouva on vieraillut tiettävästi kotimaassaan viimeksi vuonna 2009, jolloin hän todisti tyttärensä oikeudenkäynnissä koskemattomuussuojan turvin.

– Se, onko Lahtinen tervetullut palaamaan Suomeen, ei ole poliisiasia. Niinhän se menee, että jos henkilö ei ole rikoksesta epäilty tai tuomittu, ei poliisilla ole häneen enää mitään mielenkiintoa, Kautto tyytyy toteamaan.

Rikostarkastaja ei ota kantaa siihen, onko Maija-Liisan tapaus varmasti loppuun käsitelty.

– Pitäydyn kommentoimasta tätä asiaa, hän sanoo.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!