Interpol peruutti kohuleski Maija-Liisa Lahtisen etsintäkuulutuksen – kavallusepäily vanheni: pakoili ulkomailla 11 vuotta

Uutiset | 28.09.2017 07:14

Maija-Liisa Lahtista on yritetty yli 20 vuotta saada rikosvastuuseen. Nyt työ on kuitenkin päättynyt, sillä Interpol poisti viime viikolla lehtikeisari Urpo Lahtisen lesken etsintäkuulutettujen listalta. Samalla vanheni myös Maija-Liisan syyte törkeästä kavalluksesta.

Kavallussyytteen lisäksi kohuleski on pakoillut vuonna 2006 saamaansa kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankilatuomiota törkeästä kavalluksesta, mutta vankeustuomion täytäntöönpano raukesi jo viime vuonna, kun kymmenen vuotta sen antamisesta tuli täyteen.

– Olen tällaisen päätöksen tehnyt. Etsintäkuulutukseen on merkitty viimeinen voimassaolopäivä, jolloin hänet voitaisiin ottaa kiinni epäillystä rikoksesta. En ole saanut häneen missään vaiheessa yhteyttä, eikä tietääkseni kukaan muukaan viranomainen, valtionsyyttäjä Ritva Sahavirta sanoo.

11 vuotta kestäneen maanpakonsa aikana Maija-Liisa asui Sveitsissä. Valtio ilmoitti vuonna 2009, ettei se aio luovuttaa leskirouvaa Suomeen, koska hänen tapauksessaan ei täyttynyt niin sanottu kaksoisrangaistavuus.

Lue lisää Maija-Liisa Lahtisesta ja historiallisesta oikeussaagasta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!