Vain Seiskassa!

Imatran kolmoissurmasta epäilty yritti tappaa Mikan 2013: Kärsin seurauksista vieläkin!

Uutiset | 22.12.2016 20:00

Imatran kolmoissurmasta epäilty Jori Lasonen, 23, iski ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten puukottamalla imatralaista Mika Pelkosta, 29, kaikkiaan 11 kertaa ympäri kehoa.

Mika Pelkosen kotiväki ei koskaan unohda vuoden 2013 maaliskuista aamua, jolloin Mikan isä teki töihin lähtöä ja omakotitalon ovikello soi kello kuusi.

Tuolloin kaksikymppinen Jori Lasonen pyysi Mikaa ulos keskustelemaan kanssaan ja oli tarjoavinaan tupakkaa mutta kaivoikin povitaskustaan kymmensenttisen, sahateräisen puukon ja alkoi silmittömästi iskeä uhriaan eri puolille kehoa.

– Sain 11 iskua. Yksi lävisti keuhkoni, selästäni ruhjoutui hermoja ja lihaksia ja yksi osui muutaman millin ohi kaulavaltimosta.

Mika oli pari viikkoa sairaalassa paikattavana. Hoitohenkilökunta sanoi hänen selvinneen hengissä isokokoisuutensa ansiosta.

– Olen yhä sairauslomalla, koska hermot ja lihakset vaatisivat pitkän kuntoutuksen, Mika kertoo.

Istui vain 9 kuukautta

Mika oli ollut puukotusta edeltävänä yönä kavereidensa kuskina, ja ajelu johti Imatran kolmoissurmasta epäillyn Jori Lasosen 20-vuotisjuhliin. Mika ei miestä entuudestaan tuntenut mutta tiesi ulkonäöltä. Tämä oli Facebookin kautta kutsunut kotibileisiinsä väkeä, ja paikalla oli liki 100 nuorta juhlijaa.

– Jossain vaiheessa hän iski yhtä vierasta halolla päähän. Menin siinä vaiheessa väliin, kun hänellä alkoi kärhämä tyttöystävänsä kanssa. Liekö siitä suivaantunut niin, että lähti aamulla kännissä etsimään minua käsiinsä.

jori lasonen, imatran kolmoissurmaaja, oikeudenkäynti
Lasonen tuomittiin teosta kolmeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen. Hänet päästettiin ensikertalaisena ja hyvän käytöksen vuoksi yhdeksän kuukauden jälkeen vapaaksi.

Poliisi vähätteli

Mika sai kuulla, että Lasonen oli vapauduttuaan sanonut pariinkin kertaan kavereilleen, että jos hän näkisi Mikan, hän puukottaisi tätä uudestaan.

– Hain sen vuoksi Imatran poliisilta lähestymiskieltoa, mutta ilmoitustani ei otettu vakavasti eikä varmaan edes kirjattu ylös, Mika tuhahtaa.

Viime kesänä Mika törmäsi Imatran sairaalan pihalla puukottajaansa ja päätti mennä juttusille.

– Lasonen tärisi pelosta ja kertoi tulevansa juuri psykiatriselta käynniltä. Sanoin, etten halua kostaa, mutta en anna anteeksikaan. Kysyessäni syytä hänen tekoonsa hän vastasi, että päässä vain napsahti.

Valitettavasti Lasosen epäillään nyt iskeneen uudestaan, aiempaa tuhoisammin. Mika sai kuulla Imatralla tapahtuneesta ampumisesta jo tapahtumayönä ja meni kavereineen paikalle.

– Kun kuulin tekijän nimen, menin viikoksi sokkiin. Vanhat kauhut palasivat taas mieleeni, Mika sanoo hiljaa.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!