Katso videot!

Iiris, 11, on viettänyt elämänsä sairaalahoidossa – ikimuistoinen risteily huipentui huvipuistoon! Video!

Uutiset | 29.06.2018 17:01

Joensuulainen Iiris Ristanen, 11, on sairastanut leukemiaa lähes koko ikänsä. Seiska toteutti isänsä menettäneen, reippaan pikkutytön matkatoiveen. Ollaan Helsingissä Silja Linen terminaalissa, ja Iiriksellä on edessään unohtumaton syntymäpäiväristeily Tukholmaan Silja Serenadella.

Laivalla Seiska ja Silja Line yllättävät Iiriksen viemällä hänet tutustumaan Silja Seranaden komentosillalle. Iiris juttelee kapteeni Juha Rantavirran kanssa merenkulusta ja pääsee jopa ohjaamaan laivaa. Tällaista kunniaa ei kaikille annetakaan!

– Tämä oli kiva kokemus, mutta kyllä siellä komentosillalla melkoisesti jännitti, Iiris miettii kippistäessään kesälle laivan kansibaarissa.

– Mutta nyt on aika lähteä ostoksille, shoppailun lempiharrastuksekseen nimennyt Iiris komentaa.

Silja Serenaden intendentti Taru Backmann kertoo Iirikselle laivasta komentosillalla. Kapteeni Juha Rantavirta seuraa taustalla, kun jännittynyt pikku-Iiris pääsee istumaan oikein kapteenin tuolille.
Silja Serenaden intendentti Taru Backmann kertoo Iirikselle laivasta komentosillalla. Kapteeni Juha Rantavirta seuraa taustalla, kun jännittynyt pikku-Iiris pääsee istumaan oikein kapteenin tuolille.

Lue myös: 14-vuotias Amalie voitti syövän kolme kertaa – tällaiset jäljet hurja syöpätaistelu jätti: ”Odotan aina kauhulla seuraavaa tarkastusta!”

Päihittää sairaalaruoat

Iiris aloittaa ostoskierroksensa hankkimalla ensin matkalaukun. Kirkkaanpunainen laukku löytyykin melko pian. Moni nainen olisi kateellinen Iiriksen shoppailutaidoista, sen verran nopeasti laukku rupeaa täyttymään. Mukaan lähtee ainakin koristetyynyjä ja karkkia.

Shoppailun jälkeen on aika mennä syömään.

– Kanaruoat, Iiris sanoo toimittajan kysellessä pikkuneidin lempiherkkuja.

Buffet-pöydästä löytyykin kanaa, ja Iiris kertoo ruoan olevan todella maistuvaa.

– Kyllä tämä sairaalaruoat voittaa, Iiris valaisee.

Tyttö tietää mistä puhuu, onhan hän viettänyt suuren osan elämästään eri sairaaloissa hoidettavana.

Sairaalaruoan jälkeen ravintolaruoka maistuu.
Sairaalaruoan jälkeen ravintolaruoka maistuu.

Lue myös: Amalie, 14, on sairastunut syöpään kolme kertaa lyhyen elämänsä aikana – tuntemattoman ihmisen teko pelasti viime hetkellä: ”Aika kului pelottavan nopeasti!”

Huvipuistoon ja museoon

Hyvin nukutun yön jälkeen Silja Serenade on saapunut Tukholmaan, ja Iiriksen ja Kati-äidin on aika suunnata kohti kuuluisaa Gröna Lundin huvipuistoa. Rauhallinen tyttö kertoo, että ei uskalla mennä hurjimpiin laitteisiin.

– Tykkään vähän rauhallisemmasta menosta, Iiris miettii.

– Vähän sama, kun se että Sannin eka levy oli ihan hyvä, mutta toinen levy oli jo liian rankkaa, hän lohkaisee.

Iiris poseeraa kuvaajalle, kuten kuka tahansa prinsessa: kuninkaallisesti vilkuttaen. Ollaanhan Ruotsin kuningaskunnassa.
Iiris poseeraa kuvaajalle, kuten kuka tahansa prinsessa: kuninkaallisesti vilkuttaen. Ollaanhan Ruotsin kuningaskunnassa.

Päivä kuluu huvipuistossa ja viereisessä Vasa-laivan museossa nopeasti, mutta väsymys alkaa tuntua. Edessä on vielä paluumatka Helsinkiin ja siitä junalla kotiin Joensuuhun.

Ikimuistoisen risteilyn jälkeisenä päivänä Iiriksen äidiltä tulee viesti.

– Äiti on ihan väsynyt, mutta Iiris vaan huokailee, kuinka hänellä oli maailman paras reissu. Kiitos.

Teksti:Sami Spåra
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Nuukuus pelasti huutokauppakeisarin! Nollatuloilla elävät Aki ja Heli Palsanmäki: Eläkehaaveet kaatuivat

Katso video!

Pekka Haaviston törttöily syyteharkintaan! Ulkoministeriä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisista – katso jupakan käynnistänyt kohuvideo!

Katso video!

Porvoolainen Kosti katosi – löytyi elossa hautajaisten jälkeen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!