Uutiset

IS: Syyttäjän valitus hovioikeuteen paljasti tyttöjen kertomukset Aku Hirviniemen käytöksestä ja ehdottelusta: "Ei saa munaa seisomaan!"

15.08.2019 08:14

Suosikkinäyttelijä Aku Hirviniemen syytteet seksuaalisesta ahdistelusta hylättiin kesäkuun alussa. 

Tuolloin syyttäjä oli vaatinut hänelle vähintään 50 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta, sekä maksamaan rikosuhrimaksut ja todistelukustannukset.

Lisää tietoa julki

Asia ei jäänyt kuitenkaan siihen, sillä syyttäjä valitti asiasta Turun hovioikeuteen, joka myönsi syyttäjälle jatkokäsittelyluvan keskiviikkona. Oikeusprosessi siis jatkuu. 

Ilta-Sanomien tuoreen artikkelin mukaan mahdollinen pääkäsittely käydään jo tämän syksyn aikana. Syyttäjä vaatii Hirviniemelle kahdesta seksuaallisesta ahdistelusta vähintään 80 päiväsakkoa. 

Artikkelissa kerrotaan, että syyttäjän jättämästä valituksesta selviää seikkoja, joita ei ole aiemmin kuultu julkisuudessa. Käräjäoikeudessa osa asiakirjoista määrättiin salaisiksi, myös oikeudenkäynti pidettiin suljettujen ovien takana. 

Varmisteli ikää

Syyttäjän mukaan käräjäoikeus ei ole huomioinut "lainkaan" Hirviniemen "seksuaalissävytteisiä" puheita. 

 – Käräjäoikeuden tuomioon ei ole juurikaan kirjattu sitä, mitä molemmat asianomistajat ovat yhtenäisesti kertoneet Hirviniemen useista seksuaalisävytteisestä puheista (iän kysyminen asianomistajilta, asianomistajien pyytäminen saunaan, ”ei saa munaa seisomaan”), syyttäjän valituksessa lukee, Ilta-Sanomissa kerrotaan.

Tyttöjen yhtenäisen kertomuksen mukaan Hirviniemi oli kysynyt ennen taloon sisälle menoa, että "ovathan he 16-vuotiaita". Syyttäjän mukaan näyttelijä oli toistanut tätä useita kertoja. Syyttäjän näkemyksen mukaan Hirviniemi oli siis halunnut varmistaa tytöiltä, että ovat ylittäneet lapsen seksuaalisen hyväksikäytön suojaikärajan. 

Puhelu hätäkeskukseen

Toukokuussa, ennen oikeudenkäyntiä haastehakemuksesta selvisi muutamia seikkoja. Syyttäjän mukaan näyttelijä oli kutsunut tapahtuma-aikana vielä 17-vuotiaat tytöt kotiinsa esitelläkseen asuntoaan. Hän oli tavannut tytöt kadulla.

Hirviniemi oli ollut päihtynyt ja kosketellut tyttöjä paidan alta ja housujen päältä takapuolen kohdalta.

Haastehakemuksesta ei käy ilmi, kuka teki näyttelijästä rikosilmoituksen, joka lopulta johti syytteisiin seksuaalisesta ahdistelusta.

Seiskan hankkimien tietojen mukaan Hirviniemen asunnolta soitettiin hätäkeskukseen näyttelijän päihtymistilan vuoksi. Puhelun seurauksena poliisipartio saapui näyttelijän Riihimäen-kotiin.

Poliisipartio suoritti paikalta tavatuille tytöille alustavan puhuttelun, jonka seurauksena asiasta on kirjattu rikosilmoitus. Samassa yhteydessä paljastui, että asunolla olleet tytöt olivat alle 18-vuotiaita.

Kihlakunnansyyttäjä Kaisa Hallenberg-Roine Salpausselän syyttäjänvirastosta vahvisti Seiskan tiedot.

– Hätäkeskussoiton johdosta paikalle on saapunut poliisipartio. Heidän toimestaan on kirjattu rikosilmoitus.

 

Teksti:Jasmin Määttä
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!