Hyppää pääsisältöön
Aku Hirviniemi

IS: Syyttäjän valitus hovioikeuteen paljasti tyttöjen kertomukset Aku Hirviniemen käytöksestä ja ehdottelusta: "Ei saa munaa seisomaan!"

Suosikkinäyttelijä Aku Hirviniemen syytteet seksuaalisesta ahdistelusta hylättiin kesäkuun alussa. 

Tuolloin syyttäjä oli vaatinut hänelle vähintään 50 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta, sekä maksamaan rikosuhrimaksut ja todistelukustannukset.

Lue lisää:  Syyttäjä valittaa Aku Hirviniemen tuomiosta!

Lisää tietoa julki

Asia ei jäänyt kuitenkaan siihen, sillä syyttäjä valitti asiasta Turun hovioikeuteen, joka myönsi syyttäjälle jatkokäsittelyluvan keskiviikkona. Oikeusprosessi siis jatkuu. 

Ilta-Sanomien tuoreen artikkelin mukaan mahdollinen pääkäsittely käydään jo tämän syksyn aikana. Syyttäjä vaatii Hirviniemelle kahdesta seksuaallisesta ahdistelusta vähintään 80 päiväsakkoa. 

Artikkelissa kerrotaan, että syyttäjän jättämästä valituksesta selviää seikkoja, joita ei ole aiemmin kuultu julkisuudessa. Käräjäoikeudessa osa asiakirjoista määrättiin salaisiksi, myös oikeudenkäynti pidettiin suljettujen ovien takana. 

Varmisteli ikää

Syyttäjän mukaan käräjäoikeus ei ole huomioinut "lainkaan" Hirviniemen "seksuaalissävytteisiä" puheita. 

 – Käräjäoikeuden tuomioon ei ole juurikaan kirjattu sitä, mitä molemmat asianomistajat ovat yhtenäisesti kertoneet Hirviniemen useista seksuaalisävytteisestä puheista (iän kysyminen asianomistajilta, asianomistajien pyytäminen saunaan, ”ei saa munaa seisomaan”), syyttäjän valituksessa lukee, Ilta-Sanomissa kerrotaan.

Lue myös: Päätoimittajan kommentti: Oikeus salasi Aku Hirviniemen ahdistelutapauksen yksityiskohtia – uhrien suojeleminen rikosuutisoinnin keskeisimpiä periaatteita! 

Tyttöjen yhtenäisen kertomuksen mukaan Hirviniemi oli kysynyt ennen taloon sisälle menoa, että "ovathan he 16-vuotiaita". Syyttäjän mukaan näyttelijä oli toistanut tätä useita kertoja. Syyttäjän näkemyksen mukaan Hirviniemi oli siis halunnut varmistaa tytöiltä, että ovat ylittäneet lapsen seksuaalisen hyväksikäytön suojaikärajan. 

Puhelu hätäkeskukseen

Toukokuussa, ennen oikeudenkäyntiä haastehakemuksesta selvisi muutamia seikkoja. Syyttäjän mukaan näyttelijä oli kutsunut tapahtuma-aikana vielä 17-vuotiaat tytöt kotiinsa esitelläkseen asuntoaan. Hän oli tavannut tytöt kadulla.

Lue myös: Aku Hirviniemen ahdistelukohu alkoi yöllisestä soitosta hätäkeskukseen - näyttelijän humalatila toi poliisit kotiin!

Hirviniemi oli ollut päihtynyt ja kosketellut tyttöjä paidan alta ja housujen päältä takapuolen kohdalta.

Haastehakemuksesta ei käy ilmi, kuka teki näyttelijästä rikosilmoituksen, joka lopulta johti syytteisiin seksuaalisesta ahdistelusta.

Seiskan hankkimien tietojen mukaan Hirviniemen asunnolta soitettiin hätäkeskukseen näyttelijän päihtymistilan vuoksi. Puhelun seurauksena poliisipartio saapui näyttelijän Riihimäen-kotiin.

Poliisipartio suoritti paikalta tavatuille tytöille alustavan puhuttelun, jonka seurauksena asiasta on kirjattu rikosilmoitus. Samassa yhteydessä paljastui, että asunolla olleet tytöt olivat alle 18-vuotiaita.

Lue lisää: Kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta syytetty Aku Hirviniemi: "Olen edelleen sitä mieltä, etten ole tehnyt mitään, mikä olisi katsottavissa rikokseksi"

Kihlakunnansyyttäjä Kaisa Hallenberg-Roine Salpausselän syyttäjänvirastosta vahvisti Seiskan tiedot.

– Hätäkeskussoiton johdosta paikalle on saapunut poliisipartio. Heidän toimestaan on kirjattu rikosilmoitus.

 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Jasmin Määttä
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!