IS: Näyttelijä Jussi Lampi upposi rahattomuuteen koronakriisin takia – edes Kelalta ei tipu rahaa: "Joka aamu herään samaan painajaiseen!"

Uutiset | 11.06.2020 09:26

Useista elokuvista ja teatterilavoilta tuttu näyttelijä Jussi Lampi, 59, on Ilta-Sanomien mukaan menettänyt kaiken uskonsa yhteiskuntaan koronakevään aikana, kun hänen ja liikunnanohjaajavaimonsa Marjo Salomaan tulot pysähtyivät kuin seinään.

Nyt hän kiroaa IS:n haastattelussa Kelan kanssa vääntämäänsä tukitaistelua, koska ei ole saanut kuukausiin penniäkään oikeaoppisesti täyttämistään kaavakkeista huolimatta. 

Lue lisää: Melko ankea kevätlook, Jussi Lampi – katso kuva!

- Kun koronapommi putosi ja tajusin, että meiltä molemmilta vaimon kanssa peruuntuvat kaikki työt, lamaannuin niin pahasti, että olin ihan jäässä. En pystynyt muuta kuin tuijottamaan eteeni. Joka ikinen aamu heräsi samaan ahdistavaan painajaiseen, Jussi paljastaa.

Marjo Salomaa ja Jussi Lampi
Kookas näyttelijä Jussi Lampi vieraili vaimonsa Marjo Salomaan kanssa Se mieletön remppa -komdiaelokuvan ensi-illassa helmikuussa 2020.

Jussin huumorintaju on ollut kovalla koetuksella, kun heillä ei vaimon kanssa riitä rahat edes kunnolla elämiseen.

Marjo-vaimo on harkinnut jopa ammattiavun hakemista miehelleen, koska oli niin huolissaan Jussin jaksamisesta.

- Hän pohti, pitäisikö kutsua ambulanssi hakemaan minut hoitoon. Olemme onnistuneet Marjon kanssa pitämään toisemme järjissämme, mutta eihän tämän pitäisi olla tällaista.

Kaikki Jussin tuttavat ovat samassa jamassa, joten heiltäkään on turha pyytää taloudellista apua. Jussin muusikkoystävät ovat miehen mukaan saaneet kielteisen tukipäätöksen pitämällä soittotaitojaan yllä. Jussi ihmettelee IS:n haastattelussa, miksi hänelle ei ole myönnetty rahaa, vaikka hän on tavallinen, veroja koko elämänsä maksanut ihminen.

- Pyritäänkö ihmiset nitistämään nipottamalla? On tullut mieleen, että kuuluuko Kelan keinoihin väsytystaistelu. Kun tarpeeksi monta kertaa vaaditaan samojen papereiden täyttämistä aina uudestaan, osa ihmisistä antaa varmaankin periksi ja jää ilman heille kuuluvaa tukea, Jussi pohtii.

Jussi meni naimisiin Marjo-rakkaansa kanssa naimisiin viime vuoden helmikuussa. Ennen avioitumistaan pariskunta ehti olla kihloissa peräti seitsemän vuotta.

- Hieno tunne! En tiedä mikä sai Marjon sanomaan vihdoinkin kyllä. Ehkä se oli jatkuva vihjailu ja korvaan supattaminen, Jussi nauroi Seiskalle reilu vuosi sitten, kun kaikki oli vielä hyvin.

Jussi lampi
Jussi Lampi jaksoi vielä hymyillä lehdistötilaisuudessa huhtikuussa 2018. 

Lähde: Ilta-Sanomat

Teksti:Niki Miettinen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!