Uutiset

IS: Matti Nykäsen kuolinsyy vahvistui – sisaret: ”Matin kohdalla sairaus oli ehtinyt aiheuttaa liian paljon”

18.05.2019 08:47

Mäkihyppääjä Matti Nykäsen poismenosta on kulunut jo kolme kuukautta. Matin Tuija-sisko vahvistaa Ilta-Sanomille, että virallinen kuolinsyy on nyt selvinnyt. Lehden mukaan Matti kärsi ennen kuolemaansa haimatulehduksesta. Välitön kuolinsyy oli kuitenkin keuhkokuume. 

- Kyllä, siitä oli kyse, Tuija sanoo.

- Ehkä tässä kohdin on syytä vahvistaa tieto, koska tässä on riittänyt niin paljon erilaisia arvailuja asiasta. Ikävä kyllä, Matin kohdalla sairaus oli ehtinyt aiheuttaa liian paljon. Viittaan hänen alkoholin käyttöönsä, Päivi kertoo.

pia nykänen
Viimeinen kosketus. Sekä Pia että Vieno laskivat kumpikin hellästi kämmenensä Matin arkun päälle. Sen jälkeen mäkihyppylegenda lähti viimeiselle matkalleen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

Matti menehtyi kotonaan Joutsenossa helmikuun alussa. Siunaustilaisuus järjestettiin reilu kuukausi myöhemmin.

Viikonlopun sairastellut Matti oli vain hetkeä aikaisemmin vienyt petivaatteitaan pyykkiin eikä koskaan palannut takaisin makuuhuoneeseen.

Pakokauhu valtasi Matin Pia-vaimopn, kun hän näki vitivalkoisena maassa istuneen Matin. Pia huusi yläkerrassa nukkuneelle Miska-pojalleen, että Matti on kuollut ja soitti hätänumeroon.

Pia toivoi parasta, vaikka sisimmässään hän tiesi Matin nukkuneen ikuiseen uneen.

- En olisi selvinnyt tästä ilman vanhempieni ja ystävien tukea. Olen saanut ihan hirveästi kukkia ja kirjeitä, joissa ihmiset muistelevat Mattia. Haluan kiittää kaikkia tuesta.

- Adresseja tuli suunnilleen 60, joista yksi oli presidentti Sauli Niinistöltä. Mukavaa, että presidenttikin muisti Mattia. Voi, kun Matti tietäisi, kuinka paljon ihmiset hänestä välittivät, Pia kertoi Seiskalle huhtikuussa. 

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!