fbq
Uutiset
19.12.2020 15:01
Teksti: Eetu Ampuja, Kuopio|Kuvat: Timo Korhonen
Satu ja Sami Kapanen
Hulppea hirsihuvila! Sami Kapasen uusi koti on niin valtava, että pelkkä vaatehuone on pienen yksiön kokoinen - mutta se on Satu Kapasen valtakuntaa: "Minulla kun näitä vaatteita on pikkuisen enemmän"
Uutiset
19.12.2020 15:01
Teksti: Eetu Ampuja, Kuopio|Kuvat: Timo Korhonen

Vuosituhannen alussa NHL:n nopeimpiin luistelijoihin lukeutunut Sami Kapanen nauttii elämästään kotikulmillaan Kuopiossa. Sami, 47, ja Satu Kapanen, 34, totuttelevat uusiin kotimaisemiinsa Kuttajärven rannalla, jossa komeilee valtava, amerikkalaisvivahteinen hirsiluomus.

– Hankimme aikoinaan kaupunkikotimme rinnalle lomakodin Tahkolta. Tuumasimme silloin kaipaavamme enemmän rauhaa ympärillemme. Halusimme lisää laatuaikaa, Satu ja Sami selostavat.

Niinpä aviopari alkoi etsiä mökkiä. He löysivätkin sellaisen, mutta yllättäen kaupat kariutuivat kalkkiviivoilla.

– Voi sanoa, että silloin kohtalo astui peliin, sillä sen jälkeen löysimme tämän mökin. Tai eihän tämä mikään mökki ole, Sami naurahtaa – eikä liioittele pätkääkään. Kyseessä on nimittäin valtava hirsilukaali.

Lue myös: Sami ja Satu Kapanen avasivat uuden kotinsa ovet Seiskalle: Hirsilinna täytti unelmamme!

Sami ja Satu ovat asuneet vasta muutaman kuukauden uudessa kodissaan. Sami oli myyty sillä sekunnilla, kun näki sen.
Sami ja Satu ovat asuneet vasta muutaman kuukauden uudessa kodissaan. Sami oli myyty sillä sekunnilla, kun näkii hirsihuvilansa ensimmäistä kertaa.

Teki välittömästi vaikutuksen

Jo huvilan eteisnäkymä lyö vierailijalle luun kurkkuun: katse kiertää valtavassa avoimessa tilassa, josta löytyy niin keittiö, ruokasali kuin myös koko kodin sydämenä sykkivä tunnelmallinen olohuone.

– Tämä talo teki vaikutuksen heti, kun kaarsimme autolla ensimmäistä kertaa pihaan. Muistan miettineeni silloin, että pliis, olisipa huvila yhtä vaikuttava sisältä kuin mitä se on ulkoa. Ja olihan se, Sami naurahtaa.

Edellisen asukkaan rakennuttaman huvilan rakennustyöt alkoivat 2007 ja valmistuivat nelisen vuotta myöhemmin. Alun perin prameaksi kesämökiksi tarkoitettua hirsiluomusta on myöhemmin jatkettu saumattomasti siten, että kaksikerroksinen päärakennus käsittää reippaasti päälle parisataa neliötä.

Sadun valtakunta

Huvilan yläkerroksessa ovat isännän miesluolan lisäksi myös uusperheen lastenhuoneet: Sadun kouluikäisen tyttären ja Samin pian täysi-ikäisen pojan, joka viettää vuoroviikot äitinsä luona.

– Täällä ollessaan poika istuu yleensä yläkerran nojatuolissaan kuulokkeet päässä pelaamassa pleikkaria, Sami hymähtää.

Lue myös: ”En missään nimessä suosittelisi saapumaan varoittamatta” Sami Kapasen 51-kiloinen Jäbä-koira herättää kunnioitusta

Alakerran toisessa päädyssä sijaitsee pariskunnan makuuhuone eli master bedroom, josta pääsee suoraan sekä saunaosastolle että valtavalle terassille. Huoneeseen liittyy myös pienen yksiön kokoinen vaatehuone, joka on kuulemma kokonaan Sadun valtakuntaa.

– Minulla kun näitä vaatteita on pikkaisen enemmän, Satu naurahtaa.

Lue lisää Kapasten huikeasta hirsihuvilasta tuoreimmasta Seiskasta!

Sadulla on viimeinen sana sisustuspäätöksissä, ja hän on valloittanut koko vaatehuoneen. – Minulla kun näitä vaatteita on pikkaisen enemmän!
Sadulla on viimeinen sana sisustuspäätöksissä, ja hän on valloittanut koko vaatehuoneen. – Minulla kun näitä vaatteita on pikkaisen enemmän!

Katso Kapasten kotiesittely Seiska Klubista!