fbq
Uutiset
29.08.2019 12:28
Teksti: mariama bah|Kuvat: Seiskan toimitus
hjallis
Hjallis Harkimo palautti eduskunnan taksikortin - kritisoi väärinkäyttäjiä ronskisti: "Mulla ei ole ollut yhtään työtehtävää, joka..."
Uutiset
29.08.2019 12:28
Teksti: mariama bah|Kuvat: Seiskan toimitus

Kansanedustajien taksikortit ja niiden käyttäminen on puhuttanut jo pidemmän aikaa. Iltalehden tuoreen selvityksen mukaan: kuusi kansanedustajaa teki yli 1 000 euron taksilaskun ennen kuin hallitusta oli edes muodostettu. Lyhyin matka oli 200 metriä ja se kesti vain minuutin.'

Viime yönä Liike Nytin puheenjohtaja Hjallis Harkimo julkaisi videoblogin, jossa hän kritisoi taksikortin väärinkäyttäjiä. 

- Kansanedustajat käyttävät taksikorttia surutta. Miettikää, 200 metriä! Kestää kauemmin tilata se taksi kuin kävellä se matka. Mä en tee sillä taksikortilla mitään, en ole käyttänyt sitä kahteen vuoteen! Mulla ei ole ollut yhtään työtehtävää, joka olisi vaatinut sen käyttöä. Mä palautan nyt sen taksikortin! Hjallis kertoo. 

Ainakin videon perusteella Hjallis todella kävi palauttamassa taksikorttinsa ja tulevaisuudessa taittaa työtehtävänsä joko julkisella liikenteellä tai omalla autollaan. 

Hjallis ei ole ajatuksiensa kanssa yksin.

sebastian

TAUSTAA: Oho! Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen aloitti politikoinnin: moittii eduskunnan etuja ja kulukorvauksia, haluaa kuittien pistotarkastukset kansanedustajille!

Muun muassa perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen on avautunut samasta asiasta. Sebastian julkaisi toukokuussa videon, jossa hän kertoo minkälaisia etuja kansanedustajat saavat kulukorvauksen nimessä. 

- Heti ensimmäisenä meille lätkäistiin käteen työpuhelin. Sen lisäksi saimme iPadin ja kannettavan tietokoneen. Jos osasi neuvotella oikein, sai kotiinsa vielä tulostimen eduskunnan piikkiin. Myöskään työhuoneisiin ei tarvinnut verotonta kulukorvausta, koska ne maksetaan eduskunnan pussista. 

- Taksikorttien käyttöä ei vähennetä kulukorvauksista, vaan sitä höylätään kulukorvausten päälle. Kansanedustajalle annetaan vielä Helsingin sisäinen joukkoliikennekortti – myös helsinkiläisille kansanedustajille, hän huokaa videolla. 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »