Hyppää pääsisältöön
Hjallis Harkimo

Hjallis Harkimo avautuu rankasta ”yksinhuoltajakesästään” uutuuskirjassaan: Pojille piti tehdä ruoat ja viedä urheiluharrastuksiin, pestä pyykit ja niin edelleen – kyllä te tiedätte!

Liikemies ja poliitikko Hjallis Harkimo pohtii yksinhuoltajien elämää uudessa Suoraan sanottuna -kirjassaan.

Lue myös: Hjallis Harkimo paljastaa uutuuskirjassaan – sai kokoomuspomolta rajun viestin: ”Rukoilen, ettet elä enää seuraaviin vaaleihin!”

Hjalliksella on takanaan kaksi avioeroon johtanutta avioliittoa. Hän oli naimisissa Leena Harkimon kanssa vuosina 1989-2002, ja heillä on kaksi yhteistä poikaa, Joel ja Leo. Hjallis avioitui Merikukka Forsius-Harkimon kanssa vuonna 2004, mutta liitto kesti vain vuoden. Heillä on yksi yhteinen lapsi, Dan-poika.

Suoraan sanottuna -kirjassaan Hjallis kertoo joutuneensa opettelemaan vanhemmuuden uudelleen avioerojensa jälkeen. Hän muistelee parin vuoden takaista kesää, jolloin hän oli ”yksinhuoltajana” kahdelle pojalleen kuukauden ajan.

Viimeisenä viikkona taloon tuli vielä Jolle ja hänen tyttöystävänsä – sekä kahdeksanviikkoinen koiranpentu. Silloin alkoi jo hermoa kiristää. Eduskunnasta oli toki vapaata, mutta muita hommia kyllä riitti. Pojille piti tehdä ruoat ja viedä urheiluharrastuksiin, pestä pyykit ja niin edelleen – kyllä te tiedätte. Tietysti vielä toinen pikkupojista löi vahingossa toista golfpallolla päähän. Verta tuli enemmän kuin lääkäri määrää, hän kertoo kirjassa.

Ylistää yksinhuoltajia

Hjallis kertoo arvostavansa yksinhuoltajavanhempia entistä enemmän ”yksinhuoltajakuukautensa” jälkeen.

On vaikea olla liikuttumatta miettiessään, kuinka joku päivästä toiseen joutuu hoitamaan koko rumban. Aamulla pitää suunnitella koko logistiikka ja vielä hoitaa päälle omat työt, jotka nekin voivat olla yt-uutisten aikoina liipaisimella. Tietysti helpottaa, jos ympärillä on sukulaisia tai muuta turvaverkkoa, mutta ollenkaan kaikilla ei ole

Hjallis kertoo olevansa onnekkaassa asemassa, sillä hänellä on varaa palkata kotiapulaisia. Hän hämmästelee, miten monet yksinhuoltajavanhemmat selviävät kaikesta yksin ja vähällä rahalla ilman hermoromahdusta.

Siihen päälle vielä lähes kaikkien vanhempien kokema syyllisyys siitä, onko lapsella nyt varmasti tarpeeksi harrastuksia ja onko itse ollut henkisesti tarpeeksi läsnä. Hattu päästä – ei voi muuta sanoa.

Suoraan sanottuna -kirja julkaistiin tänään maanantaina (10.9.).

 


Teksti:
Antero Alhonen
Kuvat:
Timo Korhonen

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!