Uutiset

Helsingin halutuin kiekkotähti? Jokereiden nuori maalitykki Eeli Tolvanen, 18, elää sinkkuelämää – ”Tykkään blondeista!”

16.12.2017 18:03

Helsingin Jokerit koki vastikään kirvelevän menetyksen, kun joukkueen ykköspyssy, vasta 18-vuotias Eeli Tolvanen matkusti nuorten Leijonien mukana alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin Yhdysvaltojen Buffaloon.

On paljon mahdollista, että järisyttävän KHL-kauden kiekkoillut Eeli nähdään Buffalon turnauksen lisäksi myös Etelä-Korean talviolympialaisissa. Tulevista Leijona-uroteoista huolimatta nuori maalitykki on jo nyt päässyt maistamaan, millaista on olla kiekkotähti Suomessa.

– Onhan se aika nättiä, päinvastaista kuin Jenkeissä, Eeli sanoo Seiskalle.

Hän viiletti kaksi viime kautta Yhdysvaltojen pääjunioriliiga USHL:ssä. Vaikka Sioux City Musketeersissa syntyi 101 ottelussa mehevät 92 pistettä, suomalaisnuorukainen sai liikkua kaupungilla rauhassa – niin sanotusti under the radar.

– Siellä oli aika hiljaista. Mutta nyt täällä KHL:ssä on saanut vähän esimakua… Kyllä se (tähteys ja huomio) mukavalta tuntuu, hän myhäilee.

Eeli Tolvanen

Jokereiden maali- ja pistepörssiä dominoiva Eeli iskee itseään maali maalilta enemmän ja enemmän kiekkohullujen kansalaisten tajuntaan. Mutta millainen mies tämä maalintekijä Jumalan armosta onkaan siviilissä?

Suorapuheinen Eeli kertoo olevansa sinkkumies ja asuvansa yksin Helsingissä.

Elät poikamieselämää?

– Kyllä. Mutta kun painetaan treeniä ja ollaan paljon reissussa, niin ei sitä hirveästi ehdi muuta tehdä.

Ei edes käydä treffeillä?

– Nooo… Kyllä sitä silloin tällöin ehtii treffeilläkin käydä, heh.

Millainen on naisihanteesi?

– Sanotaan vaikkapa... blondi!

Lue kahden aukeaman reportaasi Jokereista torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!