Uutiset

Heidi Sohlberg muistelee syöpään menehtynyttä äitiä blogissaan – sai tietää kuolemasta kesken ala-asteen naamiaisten: ”Hautajaiset olivat samana päivänä, kun täytin 10 vuotta”

22.08.2018 14:05

Sisustussuunnittelija Heidi Sohlberg on aloittanut bloggaamisen. Heidin elämää voi tästä edes seurata Idealistassa, jossa hän julkaisi tänään keskiviikkona (22.8.) ensimmäisen postauksensa. 

Keski-Suomen tyttö -nimisessä kirjoituksessa Heidi avaa lukijoilleen elämäänsä aina lapsuudesta asti. Heidi kertoo, että hän ja hänen Jouni-veljensä saivat kasvaa idyllisessä maalaismaisemassa.  

-  Olen kokenut, että olen saanut elää turvallista ja rakastettua elämää, Heidi kirjoittaa.

Kaikki kuitenkin muuttui, kun Heidin äiti sairastui syöpään.  

- Sitä päivää en unohda ikinä, kun isä haki minut ja veljen kesken koulun naamiaisten kotiin. Tiesin heti, mitä oli tapahtunut. Kotona odotti äidin vanhemmat ja siitä alkoi ajanjakso, joka on suurilta osin pyyhkiytynyt pois pikku-Heidin mielestä, liekö lapsen alitajunnasta automaattinen reaktio. Nyt meidän oli aika jatkaa elämää kolmestaan, isän ja Jounin kanssa. Hautajaiset olivat samana päivänä, kun täytin 10 vuotta, Heidi jatkaa. 

heidi

Sairastui itsekin

Syöpä on kohdellut kaltoin myös Heidiä. Hän sairastui rintasyöpään vuonna 2016, mutta kävi viimeisen kerran sytostaattihoidossa myöhemmin samana vuonna.

Lue lisää: Syövästä toipunut Heidi Sohlberg ahdistuu kohtalotovereiden avautumisista - ”En voi kantaa kaikkien huolia!”

- Pakko ajatella, että kaikki on nyt hienosti. Totta kai sitä pelkää ja miettii joka kerta, kun kipu iskee johonkin päin kroppaa, että nytkö se on uusiutunut. Sen pelon kanssa on pakko oppia elämään. Jos rintasyöpä uusiutuu, käyn saman taistelun uudestaan läpi, Heidi kertoi Seiskalle viime vuonna. 

Teksti:Mariama Bah
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!