Uutiset

Harvinaisen suoraa puhetta! Kainuun korpimaisemia rakastava hiihtolupaus Anita Korva, 20, tyrmää kaupunkiasumisen: ”En edes omista Netflixiä!”

15.12.2019 17:28

20-vuotias Anita Korva kuuluu Suomen suurimpiin hiihtotoivoihin. Viime kausi lupasi paljon: nuorten MM-kisoista kolme pronssia pokannut ja SM-kisoissakin säväyttänyt Anita murtautui 19-vuotiaana Suomen hiihtohuipulle. Aikuisten arvokisadebyytti tuli Seefeldin MM-kisoissa.

Lue myös: Seksikäs tanssivideo julki! Onko väkivahva hiihtäjäkaunotar Anita Korva, 19, Suomen seuraava supertähti? Juha Mietokin innostui: "Se nainen on kuin jäävuori"

Sen jälkeen valmentajakin vaihtui guruna pidettyyn Olli Ohtoseen, mutta tahmaista on ollut. Osasyy siihen lienee syyskuussa alkanut asepalvelus Kainuun prikaatissa.

– Varmasti sillä on ollut vaikutusta. Intti oli iso tekijä harjoituskauteen valmistautumisessa. Pitää pistää senkin piikkiin jotain, ettei tässä olisi niin ihmeissään, Anita hymähtää.

20-vuotias Anita kuuluu Suomen suurimpiin hiihtotoivoihin. Viime kaudella hän teki läpimurtonsa kansalliselle huipulle ja debytoi aikuisten MM-kisoissa Seefeldissä.
20-vuotias Anita kuuluu Suomen suurimpiin hiihtotoivoihin. Viime kaudella hän teki läpimurtonsa kansalliselle huipulle ja debytoi aikuisten MM-kisoissa Seefeldissä.

Ei ikinä kaupunkiin!

Kainuun korpimaisemista nauttiva hiihtolupaus suorastaan pöyristyy kysyttäessä, voisiko hän kuvitella joskus asuvansa kaupungissa.

Lue myös: Räväkkä hiihtäjäkaunotar Anita Korva tähtää ammattisotilaaksi: ”Se mahdollistaisi ammattiurheilemisen!”

– En ikinä! En edes omista Netflixiä enkä tykkää katsoa telkkaria. Sen sijaan touhuan kaikenlaista, kuten leivon ja urheilen, hän listaa.

– Haaveeni olisi muuttaa joskus Lappiin, mutta tällä hetkellä on asuttava parempien kulkuyhteyksien varrella, jotta pääsen kisoihin.

Metsästystä harrastava Anita suorittaa parhaillaan asepalvelusta Kainuun prikaatissa. Kuva dokumentista Sportliv: Nollamotivaatiosta kolminkertaiseksi nuorten MM-mitalistiksi. Dokumentti  on katsottavissa Yle Areenassa.
Metsästystä harrastava Anita suorittaa parhaillaan asepalvelusta Kainuun prikaatissa. Kuva dokumentista Sportliv: Nollamotivaatiosta kolminkertaiseksi nuorten MM-mitalistiksi. Dokumentti  on katsottavissa Yle Areenassa.

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Atte Kajova, Lehtikuva & Mikael Oivo/Yle
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!