Aki Tykki

Aki Tykki avautuu podcastissa runsaasta alkoholinkäytöstään ja peliriippuvuudestaan - pelasi tuhansien eurojen jakoja ja ryyppäsi kahdesti päivässä: "Olin aika pahasti koukussa"

Uutiset | 16.10.2020 15:48

Happoradio-yhtyeen keulakuvana tunnettu muusikko Aki Tykki, 45, avautuu aiemmista riippuvuuksistaan Kärkipari -podcastissa.

Aki tunnetaan myös innokkaana pokeripelaajana, mutta noin kymmenen vuotta sitten rakas harrastus muuttui pahaksi riippuvuudeksi. Hän pelasi tuolloin netissä pokeripelejä, joissa jakojen panokset mitattiin tuhansissa euroissa.

- Olin aika pahasti koukussa siihen aikaan. Ei mua huvittanut tehdä mitään muuta kuin pelata pokeria, Aki muistelee podcastissa.

Lue myös: Laulaja Aki Tykki paljasti tyttärensä nimen somessa: hellyttävässä kuvassa sykähdyttävä yksityiskohta - katso!

"Pää ei enää kestänyt"

Akin mukaan raha ei ollut ongelma, sillä hän toteaa olleensa tuolloin voitokas pelaaja. Sen sijaan yökausiksi venyvien pelisessioiden viemä aika sekä isojen pelien tuoma psyykkinen rasite tuottivat laulajalle paljon ongelmia. 

- Mun pää ei enää kestänyt, kun taso koveni. Mun olisi pitänyt tappaa itsestäni luovuus ja tunteet, jotta olisin voinut pärjätä niissä peleissä. Ja jos olisin kylmettänyt tunteeni täysin pokeripöydässä, niin tuskin olisin voinut vain vivusta kääntämällä vaihtaa itseäni taas herkkään ja luovaan tilaan, Aki kertoo podcastissa.

Aki paljastaa myös, että eräs Happoradion laulu kertoo peliriippuvuudesta. Akia kiinnosti kuitenkin vain pokerin peluu, eikä uusien kappaleiden tekemisestä meinannut tulla mitään. 

- Mä valitin meidän tuotantopäällikölle, ettei mulla ole mitään asiaa kenellekään. Että mua ei kiinnosta kirjoittaa mitään tekstejä, eikä tehdä mitään biisejä, Aki muistelee.

- Tuotantopäällikkö ehdotti sitten, että: ”kirjoita vaikka siitä pokerista biisi”. Ajattelin, että tyhmä idea, mutta se jäi kuitenkin pyörimään takaraivoon.

Lue myös: Happoradio-tähti Aki Tykki yllätti leukemiasta toipuvan Iiriksen, 11, totaalisesti: ”Seuraavaksi syön hänen nimikkohampurilaisensa!”

Takaraivossa pyörineestä ideasta syntyi lopulta listaykköseksi nousseen Kaunis minä -albumin ykkössingle Hirsipuu.

- Keksin sitten tällaisen riippuvuudesta kertovan aiheen, jonka sitten käänsin pokerimaailmaan. Halusin myös jollain tavalla paljastaa, mistä sanat kertovat. Siksi sanoituksissa puhutaan Mikonkadusta ja sieltä löytyy myös kohdat ”vene ei valmistu” ja ”naulat kaatuu jokeen”, joita ei tietenkään muut kuin pokeri-ihmiset ymmärrä.

Mikonkadulla Aki viittaa siis samalta kadulta löytyvään Helsingin Casinoon. Pokeritermeissä puolestaan ”boat” on täyskäsi ja ”naulat” ässäpari.

Paljastus Vain elämää -kulisseista!

Hirsipuun teon jälkeen musiikki alkoi taas kiinnostaa ja laulaja alkoi vieroittamaan itseään pokerista.

- Tajusin, että ehkä tämä on parempi pitää harrastuksena, ja vähitellen pudottaa pelien tasoa ja pokeriin käytettyä aikaa. Tämä musahomma on kuitenkin sen verran kutsumusammatti, että ei sitä vain voi lopettaa.

Aki pelailee edelleen silloin tällöin, mutta kontrolloidusti ja viihdemielessä. Silti edelleen peli menee välillä tunteisiin. Näin kävi esimerkiksi Vain elämää -sarjan kuvauksissa, joissa Akin päivänä pelattiin tietenkin pokeria.

- Mähän olin eka, joka siitä turnauksesta tippui. Kaikki oli että ”heh heh", mutta mua vitutti oikeasti. Piti vain yrittää hymyillä siinä, että ”joo joo, ei tässä mitään”, Aki paljastaa podcastissa.

Kosteat keikkapäivät 

Pokerikoukkunsa lisäksi Aki puhuu Kärkipari-podcastissa avoimesti myös bändinsä käsistä lähteneestä alkoholinkäytöstä. Keikkakiertueilla viina virtasi, ja kännit vedettiin kahdesti päivässä.

- Kyllä se alkoholin käyttö oli aika hurjaa. Pahimpaan aikaan meillä oli kahdet bileet päivässä. Aamulla kun bussi starttasi, niin oli ekat bileet. Sitten otettiin pieni välikuolema ja illalla kun oli keikka, niin sitten vasta bileet olikin, Aki pohdiskelee.

Vaikka nykyään yhtyeen meno on rauhoittunut, näkyy tuo alkoholin käyttöä ihannoinut kulttuuri ikuisesti.

- Siksihän meidän bändin nimikin on niin typerä kuin Happoradio. Se ”happo” -sana tuli yhdestä Miljoonasateen biisistä, jossa sillä viitattiin ryyppäämiseen. Meillä oli silloin ajatuksena, että tehdään lauluja vain ryyppäämisestä, Aki taustoittaa.

- Onneksi se muuttui, koska ei kovin montaa levyä voi kirjoittaa pelkästä dokaamisesta ja krapulasta. Nykyään semmoinen kännäämisellä rehvastelu tai krapulassa möyriminen tuntuu lähinnä urpoilulta.

Teksti:Monica Ollas
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!