Hanoi Rocksin Andy McCoy ja Sami Yaffa hylkäsivät Pelle Miljoonan – ”Olisimme jatkaneet tylsää soitantaa!”

Uutiset | 19.11.2018 08:56

Rokkarilegendojen Andy McCoyn, 56, ja Pelle Miljoonan, 63, yhteistyö sai alkunsa 1980-luvun alussa. Kitaristi Andy liittyi tuolloin Pelle Miljoona Oy:n remmiin basisti Sami Yaffan, 55, kanssa. Andy oli 17-vuotias, Sami 16. Kokoonpanon täydensivät laulaja-rumpali Tumppi Varonen, 62, ja kosketinsoittaja Ari Taskinen, 59.

– Andy ja Sami olivat silloin junioreita, kylläkin lahjakkaita. Heidän mukaantulonsa piristi ja antoi potkua koko bändille, vaikka yhteistyömme jäikin lyhyeksi poikien lähdettyä maailmalle.

Lue myös: Pelle Miljoona yhteistyöstä Andy McCoyn kanssa: Andy käy kosmisella ilmalla!

Tekivät historiaa

Lyhyestä yhteistaipaleesta huolimatta kokoonpano ehti tehdä historiaa levyttämällä klassikkoalbumin Moottoritie on kuuma. Albumin jälkeen bändin oli määrä lähteä kiertueelle, mutta viikkoa ennen kiertuetta Andy ja Sami yllättivät lähtemällä valloittamaan maailmaa Hanoi Rocksin kanssa.

Andy ja Sami hioutuivat Pellen bändissä ystäviksi, vaikka alkuun Andy piti Samia nöösipoikana pyöreiden kasvojen takia. Hän nimesi Sami Takamäen Sam Yaffaksi, koska tämä joi Jaffaa ja näytti aivan appelsiinilta.
Andy ja Sami hioutuivat Pellen bändissä ystäviksi, vaikka alkuun Andy piti Samia nöösipoikana pyöreiden kasvojen takia. Hän nimesi Sami Takamäen Sam Yaffaksi, koska tämä joi Jaffaa ja näytti aivan appelsiinilta.

 

Lue myös: Ikinuori rocklegenda Andy McCoy juhli synttäreitään keikalla: Pelle Miljoona yllytti yleisöä onnittelulauluun – kuva!

Pelle Miljoona Oy oli Andylle vain välietappi, josta hän kertoo myös tuoreessa kirjassaan.

– Mun ajatuksissa oli vähintään miljoonan levyn myyminen – enää ei oo sitä ongelmaa. Mä tajusin et mikään ei saa bändii yhtä tiukaks ku tiukka rundaaminen ja treenaus. Pellessä treenit oli 2–3 tuntii, Hanoissa 10–12, Andy kertoo kirjassa.

Lue myös: Mitä ihmettä?! Andy McCoyn yllättävä performanssi Espanjassa häkellytti suomalaisturistit – kuvat!

Andyn ja Samin lähdön aiheuttamat kaunat ovat vuosien saatossa laantuneet.

– Jos Andy ja Sami eivät olisi lähteneet, emme olisi koskaan voineet tehdä comebackia. Olisimme jatkaneet tylsää soitantaa, Pelle pohtii.

Teksti:Juhamatti Nieminen
Kuvat:Juhamatti Nieminen ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!