Uutiset

Hannele Lauri yllättää pääroolissa iskelmätähtenä: Olen kieltäytynyt laulurooleista!

16.01.2020 22:01

Betoni-Jussilla palkittu näyttelijä Hannele Lauri, 67, hypistelee paksua paperipinoa Nurmijärven-kotinsa olohuoneessa. Kyseessä on ohjaaja Johanna Vuoksenmaan tänä keväänä kuvattavan 70 on vain numero -elokuvan käsikirjoitus.

– Näyttelen ikääntynyttä iskelmätähteä Seija Kuulaa, joka kamppailee yksinäisyyden, lapsettomuuden, julkisuuden tuomien paineiden ja ikäkriisin kanssa. Hän on herkkä, oman arvonsa tunteva artisti, joka karttaa julkisuutta, Hannele aloittaa.

Hannele näyttelee Johanna Vuoksenmaan elokuvassa iskelmälaulaja Seija Kuulaa. – Olen valmistautunut rooliin tarkkailemalla iskelmätähtiä, mutta en ole ottanut vaikutteita kenestäkään yksittäisestä artistista.
Hannele näyttelee Johanna Vuoksenmaan elokuvassa iskelmälaulaja Seija Kuulaa. – Olen valmistautunut rooliin tarkkailemalla iskelmätähtiä, mutta en ole ottanut vaikutteita kenestäkään yksittäisestä artistista.

 

Lue myös: ”Pystyin hädin tuskin hengittämään!” Aku Hirviniemi kuskasi sairastuneen Hannele Laurin pyörätuolissa kuvauksiin ulkomaille!

Lean Lavenin ääni kiehtoo

Lea Lavenin ja Chisun ääntä ihaileva Hannele kertoo Seija Kuulan olevan fiktiivinen hahmo, johon hän on hakenut vaikutteita useista eturivin iskelmälaulajista.

– Olen katsonut artistien tapoja liikkua lavalla ja miten he tulkitsevat kappaleita. Kaikki artistit eivät osaa tulkita biisejä niin, että ne menisivät suoraan sydämeen, Hannele arvioi.

– Oma musiikkimakuni on tosi laaja, sillä kuuntelen niin Lauri Tähkää kuin Bob Dylania – naisartisteja unohtamatta.

Vuoksenmaa otti Hanneleen yhteyttä elokuvaroolista viime vuonna.  – Olin todella otettu, kun hän kaavaili minua rooliin jo käsikirjoitusvaiheessa! Emme tee ensi kertaa töitä yhdessä, sillä olen aiemmin näytellyt Johannan ohjaamassa 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvassa.
Vuoksenmaa otti Hanneleen yhteyttä elokuvaroolista viime vuonna.  – Olin todella otettu, kun hän kaavaili minua rooliin jo käsikirjoitusvaiheessa! Emme tee ensi kertaa töitä yhdessä, sillä olen aiemmin näytellyt Johannan ohjaamassa 21 tapaa pilata avioliitto -elokuvassa.

 

Lue myös: 18-vuotias Hannele Lauri meni elokuviin ja mykistyi – näky valkokankaalla jätti lähtemättömän vaikutuksen: ”Siitä alkoi meikäläisen röökinpoltto”

Suu kiinni karaokessakin

Elokuvaa varten tehtiin useita iskelmäkappaleita. Laulamista karttava Hannele jättää toistaiseksi mysteeriksi, laulaako hän itse elokuvassa kuultavat kappaleet.

Tähän saakka hän on kieltäytynyt kaikista laulurooleista.

– Kun aloitin aikoinaan työt Helsingin kaupunginteatterissa, ilmoitin, etten laula. Olen karttanut koko urani musikaalirooleja enkä ole suostunut laulamaan edes karaokessa. Kuulen kuitenkin aina, jos joku laulaa väärin!

Teksti:Petri Voutilainen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!