Uutiset

Gladiaattorit-sarjan Cobra, 50, on elämänsä kovimmassa kunnossa: nauraa nyt 1990-luvun lihaksilleen - kuvat!

25.01.2017 15:30

1990-luvun suosikkisarja Gladiaattorit palaa tänään keskiviikkona kello 18 Subille uusintojen muodossa. Tähtiverkkareita, testosteronia ja naisvoimaa huokunut tv-ohjelma marssitti ruutuun lihaksikkaita ”gladiaattoreita”, joiden voimia ja taitoja jaksoittain vaihtuneet kilpailijat testasivat erilaisissa lajeissa.

Yksi gladiaattoreista oli Cobra, oikealta nimeltään Anki Honkala (o.s. Granfors). 

Pohjanmaalainen lihaspakkaus voitti vuonna 1992 kehonrakennuksen SM-kultaa sekä yksilökisassa että pariposeerauksessa. Tuolloin parina lihaksiaan pullisteli Ankin silloinen avomies, nykyinen aviomies Timo Honkala.

- Sain samana syksynä tuotantoyhtiöltä puhelinsoiton, jossa pyysivät Gladiaattoreiden koekuvauksiin. Mainitsin heille, että myös mieheni on erittäin kova luu, Anki muistelee.

Toden totta: televisiossa Turbona tunnetun, edelleen ammattimaisesti treenaavan Timon palkintokaapista löytyy läjäpäin kehonrakennuksen pokaaleja sekä muun muassa raskaan ja superraskaan sarjan SM- ja EM-mitaleja.

- Niinpä pääsimme sitten molemmat mukaan ohjelmaan!

Gladiaattorit oli ohjelma, jossa sattui ja tapahtui.

Muiden Seiskan haastattelemien gladiaattoreiden tavoin myös Cobra muistaa kuvausten olleen mieleenpainuva, mutta rankka kokemus.

- Ne olivat todella pitkiä päiviä. Nousimme neljän aikaan pyntättäväksi emmekä lopettaneet, ennen kuin jaksot oli saatu purkkiin.

- Eikä mitään trikkikuvauksia tehty, vaan jokainen osuma todella sattui.

Vaihtoi alaa

Siinä missä Timo jatkoi menestyksekästä kehonrakennusuraansa, Anki hakeutui sittemmin terveydenhuoltoalalle. Hän työskentelee nykyään Pohjanmaalla terveydenhuoltoalan hallinnon sihteerinä sekä englannin ja ruotsin kielenkääntäjä.

Kuntosaliharrastus ei ole kuitenkaan jäänyt – päinvastoin. 50-vuotias Cobra kokee olevansa nyt kovemmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin.

Se on helppo todeta oheisista kuvista - tältä Cobra näyttää nykyään!

Viisikymppinen Cobra on yhä rautaisessa kunnossa.

Viisikymppinen Cobra on yhä rautaisessa kunnossa.

- Kropassani on nyt vähemmän rasvaa ja voimatasoni ovat kovemmat kuin esimerkiksi Gladiaattoreita kuvatessa, ”erittäin paljon” treenaava Anki yllättää.

- Jälkeenpäin on naurattanutkin, miten fyysisesti vajaassa kunnossa olin nykypäivään verrattuna!

Viisikymppinen Cobra on yhä rautaisessa kunnossa.

Anki löysi lajinsa jo lukioiässä, kun kuntosalitreeni vei mennessään.

- Sitä ennen olin harrastanut vaikka mitä: uintia, squashia, ratsastusta… Mutta mistään niistä en saanut niin paljon irti kuin kuntosaliharjoittelusta.

Viisikymppinen Cobra on yhä rautaisessa kunnossa.

Liikunnallisuus on periytynyt myös jälkikasvulle. Ankilla on kaksi tytärtä, joista 19-vuotias Victoria harrastaa monipuolisesti erilaisia lajeja ja 15-vuotias Jennifer puolestaan painaa tukka putkella jalkapallon perässä B-nuorten SM-sarjassa.

- Varsinkin Jennifer on todellinen sisupussi. Hän painaa läpi vaikka harmaan kiven. En olisi ikinä uskonut, että näinkin yksilölajiorientoituneen ihmisen tyttärestä voi kasvaa niin mahtava joukkuepelaaja, Anki-äiti hehkuttaa.

Cobran 15-vuotias Jennifer-tytär loistaa jalkapallossa B-nuorten SM-sarjassa.

Lisää Gladiaattoreista torstaina ilmestyvässä Seiskassa!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!