fbq
Uutiset
25.10.2020 19:32
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan arkisto
Esko Eerikäinen
Esko Eerikäinen pohtii kuolemaa aiempaa useammin: "Läheltä on lähtenyt ihmisiä - ei tässä eletä loputtomiin"
Uutiset
25.10.2020 19:32
Teksti: Antero Alhonen|Kuvat: Seiskan arkisto

Radiojuontaja Esko Eerikäinen pohtii kuolemaa ajoittain hyvin analyyttisesti.

Ensi viikolla vietetään halloweenia, joka on suosittu juhla etenkin Yhdysvalloissa. Halloween on alkuaan kelttien talven alkamisen päivä, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan.

Kolumbiasta lähtöisin olevan Eskon mukaan kuolema ei ole tabu kolumbialaisten keskuudessa.

- Siellä kuolemasta tehdään jopa hieman numeroakin. Haluan vaalia sitä perinnettä perheessäni. Kuolleiden muistopäivänä on tärkeää muistaa ihmisiä, jotka ovat olleet lähellä. Nauttia ja juhlia heidän elämäänsä, Esko sanoi Viiniä ja viihdettä -ohjelmassa.

- Nyt puhun synttäriviikkonani kuolemasta, tiistaina 47 vuotta täyttänyt Esko naureskeli.

Lue myös: Esko Eerikäiseltä tiukkaa tekstiä koronarajoituksista ja pelosta: ”Kyttääminen ja syyllistäminen ei vie asiaa mihinkään!"

 

Kuolema mietityttää

Esko myöntää suhtautuvansa kuolemaan huomattavasti erilaisemmin kuin aikaisemmin.

- Mitä enemmän tulee ikää, sitä konkreettisemmin asiat näkee. Nuorena ajatteli, että jos lähtee niin lähtee. Nykyään, kun läheltä on lähtenyt ihmisiä, miettii itsekin, ettei tässä eletä loputtomiin. Etenkin lapseni takia ajattelen, että toivottavasti voin elää mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman terveenä, jotta voin nähdä lapseni kasvavan.

- Kunnioita kuolemaa. Tiedän itsekin olevani kuolevainen. Elän nauttien elämästä. En mieti, milloin täältä tulee lähtö. Mietin sitä, että saan olla täällä ja mahdollisimman terveenä.