Esko Eerikäiseltä tiukkaa tekstiä koronarajoituksista ja pelosta: ”Kyttääminen ja syyllistäminen ei vie asiaa mihinkään!"

Uutiset | 22.10.2020 14:30

Radiojuontaja Esko Eerikäinen muisteli Seiskan Viiniä ja viihdettä -ohjelmassa kesän vähiin jääneitä festivaaleja, joissa hän toimi juontajana. Hän kertoi artistien liikuttuneen kyyneliin päästyään esiintymään yleisölle kuukausien tauon jälkeen. Kukaan ei kuitenkaan osannut nauttia hetkistä täysillä koronapandemian takia.

Esko on huomannut koronan nostaneen ihmisissä esille ikäviä piirteitä.

- Nytkin on sitä, että onko maskia ja miten sitä pitää. Kaikki ovat samassa ahdingossa. Kukaan ei tiedä mitä tuleman pitää. Voisin perään kuuluttaa sitä, että turha syyllistäminen tai kyttääminen ei vie asiaa mihinkään. Nythän osa on sitä mieltä, että rajoitukset ovat turhia. Osa on taas sitä mieltä, että kaikille pitäisi tulla rajoituksia. Nyt tulee selkeä jakautuminen mielipiteissä, Esko totesi.

Juontaja on huolissaan yrittäjistä, joiden toimeentulo on tuhoutunut keväällä.

- Keväällä puhuttiin terveydestä. Nyt puhutaan, kumpi on tärkeämpää, terveys vai raha. Tässä terveys ja raha kulkevat käsi kädessä. On paljon yrittäjiä, jotka eivät ole sairastuneet mutta sairastuvat bisnesten menemisen myötä. Toivoisin ihmisiltä hieman empatiaa. Ennen kuin heittää kiviä, on hyvä miettiä, mitä tekisin itse samassa tilanteessa.

Lue myös: Salatut elämät -tähti Hanna Kinnunen luuli koekuvauskutsua pilapuheluksi – nolostui tajuttuaan tilanteen: ”Pyysin nöyrästi anteeksi!”

Läheisyyden kaipuu

Koronapandemian takia monet välttelevät ihmiskontakteja. Esko on huolissaan nykyisen tilanteen vaikuttavan nuoriin ikävästi.

- Olen havahtunut siihen, kun on lapsia, että heille jää jälki elämään, että halaaminen, läheisyys tai suudelma voivat aiheuttaa virustartunnan. Minua ärsyttää se, että meillä on nuoriso, joka kasvaa ympäristössä, jossa ei saa halata. Sen on kamalaa. Toivon tämän olevan mahdollisimman pian ohi.

Esko myöntää kaipaavansa läheisyyttä ajoittain.

- Tietysti kaipaa ihmisläheisyyttä ja halaamista – ihan ystävämielessäkin. Olen kaivannut enemmän ystäväiltoja tai jos olen ollut jonkun kanssa treffeillä, olen kaivannut läheisyyttä siinä mielessä. Toisaalta ei minulla ennen koronaakaan ole sitä ollut. Ei tässä ole ollut paniikkia sen suhteen, hän naureskeli.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:EVA-LIISA ORUPÕLD
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Esko Kovero jakaa intohimoisen harrastuksen rakkaansa kanssa: Voi katsoa yhdessä auringonlaskun kaunista hetkeä ja fiilistellä luontoa

Katso video!

Pahamainen betonikeskittymä kätkee sisäänsä vaikuttavia nähtävyyksiä! Kimmo Vehviläinen esittelee Seiskalle Keravan – video!

Katso video!

”Vierähti siinä kyynel jos toinenkin” Muutto palautti Nina Mikkosen unohtuneet muistot: Timo ehti asua siellä kanssamme 24 päivää

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!