Uutiset

Esa Tikkanen lataa täyslaidallisen nykyjääkiekosta – yksi asia pilannut koko lajin: ”Se on todella harmillista!”

24.08.2019 16:06

Esa Tikkanen, 54, on jääkiekkolegenda, jolla on pelihistoriassaan viisi Stanley Cup -voittoa sekä olympia- ja MM-mitaleja. Esa on huomannut lajissa merkittävän muutoksen etenkin viime vuosien aikana.

– Nykyään agentit ovat todella isossa roolissa pelaajien elämässä. Aikaisemmin keskusteltiin pelaajien kanssa asioista ja mahdollisuuksista, mutta nykyään sitä ei tapahdu juuri lainkaan. Agentit puhuvat ja päättävät asioista pelaajien puolesta, vaikka pelaaja itse ei välttämättä haluaisi tehdä jotain asiaa, Esa kertoo Seiskalle.

Tienaaminen on tärkeintä

Esa on harmissaan siitä, kuinka paljon jääkiekko on muuttunut urheilulajina. Hänen mielestään nykyään kaikki perustuu rahaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

– Silloin, kun minä ja Jari Kurri aloitimme kiekkouramme, pelasimme, koska rakastimme sitä. Siihen aikaan ei puhuttu niin isoista rahasummista kuin nyt. Kun menin NHL:ään ensimmäisen kerran 1980-luvulla, valmentaja käski minun näyttää osaamiseni, ja minulle maksettiin sen mukaan. Kun tein hyviä tuloksia, sain myös enemmän rahaa. Nyt sopimuspalkkiot ovat nousseet uskomattomiin summiin.

Kiekkolegenda valittelee, että nykyään pelaajien saavutukset jäävät liian vähälle huomiolle.

– Jääkiekko on muuttunut lähinnä rahaksi. Ketään ei kiinnosta Stanley Cup vaan paljon kukakin tienaa. Se on todella harmillista.

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!