fbq
Uutiset
12.09.2017 13:42
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Seiskan toimitus
Suvi Tiilikainen
Entinen Miss Suomi Suvi Tiilikainen nykypäivän missien rohkeista kuvista: Ehkä olen mummo, kun ajattelen, että "apua!"
Uutiset
12.09.2017 13:42
Teksti: Petri Voutilainen|Kuvat: Seiskan toimitus

Vuoden 2000 Miss Suomi ja meikkitaiteilija Suvi Tiilikainen teki paluun viiden vuoden tauon jälkeen catwalkille. Hänet nähtiin mallina viime viikolla hyvän ystävänsä, yrittäjä Janina Fryn 10-vuotismuotinäytöksessä ravintola Teatterissa Helsingissä.

- Täytyy myöntää, että aluksi lavalle palaaminen tuntui hirveältä ja ahdistavalta ajatukselta, kun Janina pyysi minua mukaan näytökseen. Tuntui kuitenkin todella kivalta palata takaisin näytöslavalle, Suvi kertoi Seiskalle.   

Nykypäivän malli- ja missimaailma eroaa Suvin mukaan suuresti niistä ajoista, kun hän osallistui Miss Suomi -kisoihin vuosituhannen alussa. Hän muistuttaa, ettei hänen aikanaan ollut sosiaalisesta mediaa.

- Välillä olen miettinyt, että laittaisinko yhtä rohkeita kuvia kuin nykypäivän missit laittavat sosiaalisen mediaan. Olen ehkä vähän mummo, kun ajattelen ”apua, onpa osa kuvista todella rohkeita”. Aika on kuitenkin eri, joten en tuomitse ketään.

Somepalaute on hirvittävää

Suvia hirvittää, millaista palautetta nykypäivän missit joutuvat kohtaamaan sosiaalisessa mediassa. Omana missivuotenaan hän muistelee saaneensa kritiikkiä tuntemattomien ihmisten sijaan toimittajilta.

- Nykyään tytöt saavat palautetta sosiaalisen median ja keskustelupalstojen kautta, mikä tuntuu kauhistuttavalta, sillä se on hetkittäin hyvinkin julmaa. Kirjoittajien pitäisi muistaa, että tytöt somekuvien takana ovat myös ihmisiä. Välillä mietin, että "apua, mitä kaikkea ihmiset kehtaavat kirjoittaa nettiin".

Suvi toivoo, etteivät lapset seuraa hänen jalanjälkiään kauneusalalle.

- Jos minulla olisi tyttöjä, toivoisin, etteivät he lähtisi kauneusalalle, sillä tämä ala on todella rankka itsetunnolle. Toki kannustan lapsia toteuttamaan omia unelmiaan ja toivon, että pystyn olemaan myös heidän tukenaan. Jos poikani haluavat kauneusalalle, tuen heitä.

Suvi

Kuopus aloittaa tarhan!

Suvilla on hänen miehensä, ex-kiekkoilija ja kiekkoagentti Jukka Tiilikaisen kanssa kolme lasta: 7-, 3- ja 1-vuotiaat pojat. Perheen kotona eletään jännittäviä aikoja, sillä pian 2 vuotta täyttävä kuopus aloittaa tarhassa.

- Edellisen kerran olen tehnyt normaalia työviikkoa kahdeksan vuotta sitten. Vaikka nuorimmainen aloittaa tarhan, en usko, että teen vieläkään viisipäiväistä työviikkoa. Olemme olleet tähän saakka miehen kanssa vuorotellen kotona lasten kanssa. Nyt arki luultavasti helpottuu, kun kuopus on pian päivät hoidossa. Olen laittanut äitiyden etusijalla ja kaikki muu tulee vasta sen jälkeen. Perhe edellä tässä mennään. Nuorimman lapsen kanssa olen vähiten ollut kotona, mutta hän on ollut aina kotihoidossa, Suvi kertoi.
  
Suvin mies on ottanut vastuun lasten viemisestä harrastusten pariin. 

- Lapsilla on erilaiset mielenkiinnon kohteet, sillä vanhempi pojista tykkäsi pitkään mailapeleistä ja on nyt innostunut mailapeleistä. Keskimmäinen pojista on ollut aina kiinnostunut jalkapallosta eikä hän ole ollut koskaan kiinnostunut mailapeleistä. Tuemme heitä harrastamaan niitä lajeja, mistä ovat itse kiinnostuneita.

Rakas ottaa vastuun perheestä

Jukka Tiilikainen ei ole pelannut ammatikseen yli 10 vuoteen, mutta jääkiekko on edelleen suuressa osassa hänen elämäänsä, sillä hän työskentelee nykyisin kiekkoagenttina. Jääkiekkovaimona Suvi ei ole koskaan itseään pitänyt.

- Moni on kysynyt minulta, millaista kiekkovaimon elämä on ollut. En koe, että olisin koskaan sellaista elämää viettänyt, sillä olen halunnut ja saanut toteuttaa omia haaveita äitiyden rinnalla. Jukan työ vie häntä ulkomaille, mutta monen muun puoliso on enemmän poissa kotoa kuin mieheni. Kunnioitan miestäni siinä, että hän on pystynyt ja halunnut ottaa vastuun perheestä.     

Suvilla käynnistyi seitsemäs vuosi L’Oréal Parisin meikkitaiteilija, jonka lisäksi hän työskentelee nykyisin kulma-artistina. Hän oli myös jonkin aikaa osakkaana kauneushoitolassa, mutta päätti luopua lasten takia osuudestaan.

- Päätin palata takaisin freelanceriksi, jona olen työskennellyt jo 17 vuoden ajan kauneusalalla. Ehkä tulevaisuudessa voisin avata oman kauneushoitolan, mutta vasta kun lapset ovat tarpeeksi isoja. Freelancerina voin vapaammin sopia työkuviot.

Suvi

Olemme leijonaemoja Janinan kanssa!

Suvin ystävyys Janinan kanssa alkoi 17 vuotta sitten yhteisten muotinäytösten kautta. Sittemmin hän on meikannut ystäväänsä lehti- ja mainoskuvauksiin. Kaksikon ystävyys pitää sisällään kokemusten jakamista.

- Jaamme kokemusta lapsista ja arjesta, joka on hirveän samanlaista tällä hetkellä. Olemme molemmat kauneusalan yrittäjiä ja leijonaemoja, sillä olemme omistautuneita perhe-elämälle. Yhteisten iltojen viettäminen on harvinaista herkkua, sillä haluan viettää työpäivien jälkeen aikaa kotona mieheni ja lasten kanssa. Olemme tottuneet kokoontumaan parin kuukauden välein tyttöporukalla yhteen. Ne ovat tapaamisia, jonne lapset eivät tule mukaan. 

Ystävät ovat olleet suurena tukena Janinalle, joka on menettänyt lyhyen ajan sisällä molemmat vanhempansa. Janinan isä kuoli keuhkosyöpään ja äiti toukokuussa rintasyöpään viiden vuoden taistelun jälkeen.

- Olen myötäelänyt ja yrittänyt tukea Janinaa parhaani mukaan. Tunsin Janinan äidin hyvin, sillä hän on ollut yhteisillä kuvausmatkoilla.