Katso kuva!
Pia Nykänen kertoo Matin hautajaisista.

Ennennäkemätön kuva Matti Nykäsen hautajaisista: Pia-leski murtui kappelissa täysin Matti Nykäsen arkun luona – ”Hyvää taivasmatkaa, Matti-rakas!”

11.03.2019 07:03

Maailman paras mäkihyppääjä Matti Nykänen siunattiin läheisten läsnä ollessa viimeiselle matkalleen Jyväskylän Vanhan hautausmaan kappelissa toissa lauantaina. Siunaustilaisuus oli arvokas, eivätkä hautajaisvieraat voineet välttyä kyyneliltä päivän aikana.

– Tilaisuus oli rauhallinen, ihan Matin tyylinen. Matti rakasti rauhaa. Ihmiset olivat ihan hiljaa, ennen kuin pappi alkoi puhua.

– Toivotin arkun äärellä Matille hyvää taivasmatkaa, Pia kertoo kyynelehtien.

Lue myös: Tällainen oli Matti Nykäsen muistotilaisuus - Pia Nykänen: Hyvän ystävän tarina Matista ja Muhammad Alista jäi erityisesti mieleen

Matin ääni kappelissa

Tilaisuudessa kuultiin Matin ennen julkaisematon kappale, jonka esitti Matin säveltäjäystävä Jussi Niemi. Matti puhui kappaleen sanoja Jussin laulun jälkeen.

– En voinut kuunnella kappaletta aikaisemmin, kun tiesin, ettei Matti pystynyt sitä laulamaan. Kappaleen sanat koskettivat Mattia niin paljon, että hän vain itki ja lopulta puhui kappaleen päälle.

– Jussi esitti kappaleen tilaisuuden päätteeksi, eikä kukaan vieras voinut kuunnella sitä kyynelittä. Oli koskettavaa kuulla Matin ääni, sillä tuntui, että hän oli tilaisuudessa läsnä.

Lue myös: Näin Matti Nykänen saatettiin viimeiselle matkalleen: Pia-leski istui ruumisauton etupenkillä – kuvat!

Kuvauskielto

Matin lähipiiri asetti kuvauskiellon siunaustilaisuuteen, jotta intiimit surukuvat eivät leviä lehtien sivuille. Pia halusi antaa kuitenkin yhden kuvan kappelin sisältä Seiskalle.

– Tiedän, että Matti olisi halunnut niin, sillä hänellä oli pitkä yhteistyö Seiskan kanssa.

Pia jätti yhden valkoisen neilikan Matin arkun viereen.
Pia jätti yhden valkoisen neilikan Matin arkun viereen.

 

Pia istui ruumisauton etupenkillä, kun muistosaattue kiersi ympäri Jyväskylää päättyen Laajavuoren hyppyrimäelle.

– Ihmisiä oli kerääntynyt valtavasti teiden varsille. Oli koskettavaa huomata, kuinka paljon ihmiset välittivät Matista. Haluan kiittää kaikkia, se lämmitti mieltä suuren surun keskellä.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti: Katja Lintunen
Kuvat: Pian koti-albumi ja Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!