fbq
Uutiset
13.08.2017 21:03
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Marko Lönnqvist
Marko Lönnqvistin ja Cannonball MC:n törkeä rahanpesuepäily: hämärä Harley-Davidson kysymysmerkkinä – ”En tiedä siitä mitään!”
Uutiset
13.08.2017 21:03
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Tuorein Seiska kertoi, että ex-gangsteria ja nykyistä kirjailijaa Marko Lönnqvistiä, 41, epäillään törkeästä rahanpesusta. 

Marko vapautui vankilasta vasta viime vuoden keväänä istuttuaan yli viiden vuoden tuomion. Rikosten piti olla lopullisesti takana, mutta nyt hän on jälleen poliisin kiinnostuksen kohteena ja vielä todella vakavan rikoksen tiimoilta.

Törkeästä rahanpesusta voi nimittäin seurata maksimissaan kuusi vuotta vankeutta.

Hämärä Harley-Davidson

Markon mukaan poliisi epäilee Cannonball MC:n hankkineen rikoksella Harley-Davidson-moottoripyörän, jonka omistajuutta on peitelty siirtämällä sitä eri ihmisten ja tahojen nimiin. 

– Pyörä on ollut kahden eri henkilön ja kahden osakeyhtiön omistuksessa. Minä liityn tapaukseen siten, että olen tämän toisen firman hallituksen puheenjohtaja. Itse pyörästä en tiedä yhtään mitään, Marko kertoo.

Marko Lönnqvist
Marko saapui kuulusteluihin mukanaan terttu banaaneja. - Koskaan ei tiedä kauan näissä menee ja jossain vaiheessa voi nälkä iskeä, hän naureskeli poliisitalon ulkopuolella.

Gangsteriaikoinaan Marko tehtaili lähinnä talousrikoksia, ja hänen nimensä on jossain muodossa lähes sadassa pöytälaatikkofirmassa.

– Olen pyytänyt asianajajaani poistamaan ne, ettei tällaista tapahdu vastaisuudessa, Marko sanoo.

Kirja tutkintamateriaaliksi

Epäilty rikos sattui syksyllä 2015, jolloin Marko istui tiukasti kiven sisässä. Lisäksi sen taustalla on rikollisjärjestöksi luokiteltu Cannonball MC, josta Marko erosi väkivaltaisesti jo vuonna 2011. 

– Pyysin poliisia selvittämään, olinko edes lomalla vankilasta, kun rikos on tehty.

Poliisi kysyi kuulustelussa, mikä Markon yhteys markolla on Cannonball-kerhoon.

– Vastasin, että [kirjani] Elämäni gangsterina, 356 sivua. Pyysin tutkijaa hakemaan sen lehtipisteestä ja liittämään osaksi esitutkintamateriaalia, Marko hekottaa.
 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »