fbq
Uutiset
10.04.2017 15:02
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Marko Lönnqvist
Cannonball haastoi Markon Lönnqvistin oikeuteen – Marko: Onhan toi helvetin noloa!
Uutiset
10.04.2017 15:02
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Pahamaineinen rikollisjärjestöksi luokiteltu moottoripyöräkerho Cannonball MC on vaatinut markkinaoikeudessa markkinointikieltoa kerhon ex-jäsenen Marko Lönnqvistin kirjoittamalle Elämäni gangsterina -muistelmakirjalle. Cannonball vetoaa siihen, että kirjan kannessa käytetään kerhon logoa, joka on heille rekisteröity tavaramerkki. 

Seiskan tavoittaman Markon mukaan on surkuhupaisaa, että kerho, jonka koko filosofia perustuu lainsuojattomuuteen ja yhteiskunnan ulkopuolella elämiseen, menee valittamaan oikeuslaitokselle.

- Onhan toi helvetin noloa, että prosenttijengi käyttää oikeuslaitosta. Jos olet gangsteri ja sinua kiusataan, niin et sinä soita poliiseja. Tämä on ihan sama asia kuin soittaisi poliisit. Aika kaksinaamaista toimintaa. Ensin he esiintyvät lainsuojattomina, ja ovat olevinaan niin gangstereita, ja sitten mennään kitisemään oikeuslaitokselle, kun joku kirjoittaa siitä touhusta kirjan. Jokaisen vanhan liiton rikollisen pitäisi voida pahoin. Oikeasti, Marko jyrähtää.

Marko itse on jättänyt rikollisen elämän taakseen. 

- Vaikka minä olisin Pihtiputaan mummo, niin olisin ihmeissäni siitä, että pahat pojat ottavat yhteyttä systeemiin. Miten helvetissä he kehtaavat enää näyttää naamaansa missään, Marko ihmettelee.

Rekisteröivät tavaramerkin kirjan takia?

Oikeudessa Marko uskoo olevansa vahvoilla.

- Huvittavaa tässä on se, että koko logo ei edes ollut rekisteröity tavaramerkki, kun kirja julkaistiin, ja he päättivät vasta sen jälkeen rekisteröidä sen. Eivätkä he nytkään ole pystyneet osoittamaan kenelle tuotemerkin hallintaoikeus kuuluu, Marko sanoo.

Marko kirjoittaa Elämäni gangsterina -kirjan ajasta, jonka hän vietti Cannonballissa rikoksia tehtaillen. Kun hän erosi jengistä vuonna 2011, hänet väijytettiin kotiovellaan ja seurasi tulitaistelu, jonka aikana Marko jahtasi väijyjät Herttoniemestä Alppilaan asti. Kummatkin osapuolet räiskivät toisiaan autoista kovassa vauhdissa Itäväylällä, ja kaikki osalliset istuivat siitä pitkät tuomiot. Kukaan ei ihme kyllä kuitenkaan loukkaantunut.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »