Bumtsibum

Bumtsibumilla järkyttävä yleisökato - häviää katsojaluvuissa jopa viihdeohjelman 7:nnelle esitykselle ja Piilokameran uusinnalle!

Uutiset | 10.05.2017 10:35

Naftaliinista vedetty takavuosien suursuosikki Bumtsibum teki paluun maaliskuun puolivälissä MTV3-kanavan lauantai-iltoihin. Kuitenkin kovalla markkinointirummutuksella lanseerattu uudistettu musiikkiohjelma on osoittautunut katsojamäärillä mitattuna kovaksi pettymykseksi.

TAUSTAA: SEISKA KURKISTI KULISSEIHIN: MITÄ UUDESTA BUMTSIBUMISTA PITÄISI AJATELLA?

Bumtsibumin avausjaksossa nähtiin Katri Helena, Paula Koivuniemi, Elias Kaskinen ja Pete Parkkonen. Ensimmäisen jakson katsojaluvut kertoivat, että ihmisillä oli ikävä hyväntuulista musiikkikisailua. Ohjelma sai huikeat katsojaluvut, kun sen keskikatsojamäärä oli 906 000 ja jakson tavoittavuus oli lähes 1,4 miljoonaa tv-katsojaa.

Ensimmäisen jakson jälkeen ohjelmaan tehdyt uudistukset herättivät julkisuudessa paljon kritiikkiä. Lisäksi vaikuttaa siltä, että iso osa potentiaalisista katsojista on hylännyt lauantai-illan hittiohjelmaksi suunnitellun Bumtsibumin heti alun jälkeen.

Katsojaluvut romahtivat heti

Erinomaisen avausjakson jälkeen katsojaluvut ovat olleet pahassa syöksykierteessä. Heti seuraavan jakson kohdalla katsojaluvut lähes puolittuivat, sillä keskikatsojamäärä oli enää 489 000. Kolmannella viikolla musiikkikilpailun äärelle vaivautui enää 413 000 silmäparia. Sittemmin Bumtsibumin kiinnostus on jatkanut huimaa laskuaan.

Bumtsibum ei ole enää viime viikkoina mahtunut Finnpanelin julkaisemalle 20 katsotuimman ohjelman listalle. Toissa viikolla sijalle 20 sijoittui Selviytyjät, joka sai 198 00 katsojaa. Joten Bumtsibum jäi alle tuon katsojamäärän.

Viime viikolla ohjelma jäi niin ikään Maikkarin top-20:n ulkopuolelle, ja alle 226 000 katsojan. MTV:n mukaan ohjelma kuitenkin keräsi yhteensä 330 000 katsojaa, kun Katsomon luvut lasketaan mukaan. Silti Finnpanelissa luku on huomattavasti pienempi.

Bumtsibum tulee parhaaseen katsomisaikaan lauantai-illan prime timessa ja sen markkinointiin on satsattu huomattavasti. Näistä panostuksista huolimatta katsojien suosiossa ohjelman ylittävät muun muassa amerikkalaisen Piilokamera-ohjelman toinen uusintaesitys, lifestyleohjelma Piha ja parveke, sekä jopa Pop'n'Roll -ohjelman seitsemäs esityskerta! Bumtsibumin häviämistä niille voi vain hämmästellä. 

Kalle Lindrothin juontamassa Bumtsibumissa Suomen suosituimmat artistit kilpailevat Heikki Puhakaisen ja Lasse Piiraisen johtamissa joukkueissa erilaisissa musiikkitehtävissä. Ensi lauantaina flyygeleiden taakse asettuvat Irina, Tuure Kilpeläinen, Erin ja Antti Ketonen.

Teksti:Kalle Väistö
Kuvat:MTV3
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!