Tältä näyttää uusi BumtsiBum!

Seiska kurkisti kulisseihin: mitä uudesta BumtsiBumista pitäisi ajatella?

Uutiset | 25.02.2017 19:58

Reilu vuosikymmen sitten monissa suomalaiskodeissa sauna ja eräs tv-ohjelma olivat erottamaton osa lauantai-iltoja. Vuosina 1997-2005 MTV3:lla pyörinyt BumtsiBum! oli aikansa ilmiö, jota muistellaan yhä lämmöllä.

Rakastettu musiikkiviihdeshow tekee paluun tänä keväänä – joskin uusituin maustein. Seiska kävi seuraamassa 18. maaliskuuta käynnistyvän viihdepläjäyksen kuvauksia.

Tältä se nyt näyttää!

Ylen Studiotalossa Pasilassa on jännittynyt tunnelma. Naapurikanava MTV:n lainaamassa studiossa yleisö on jo istahtanut paikoilleen. Se katselee lavasteita, joissa on jotain niin kovin tuttua, vaikka vanhat monitorit onkin korvattu modernilla screenillä.

Moderni screeni on korvannut BumtsiBumin vanhat kuvaputkitelkkarit.

BumtsiBumin kuvaismiljöön tunnistaa heti, vaikka lava on tyhjä eikä kahden flyygelin takana istu vielä ketään.

Studio-ohjaaja neuvoo yleisöä eläytymään oikein kunnolla, kun kamerat alkavat käydä. Tuotantoyhtiön työntekijät hinkkaavat lattiaa kiiltävämmäksi. Moni hörppii vettä, sillä studiossa on kuuma.

Sitten alkaa tapahtua – kameran punainen valo palaa!

- Hyvät naiset ja herrat… Kalle Lindroth!

Kalle Lindroth on BumtsiBumin uusi juontaja.

Siinä hän nyt on, BumtsiBumin uusi juontaja. Leveästi hymyilevä Kalle pyyhältää paikalle tyköistuvassa, sinisessä samettitakissa. Se ei ole yhtä räikeä kuin ohjelman edellisen juontajan, Marco Bjurströmin, yllä totuttiin näkemään.

- Hyvää lauantai-iltaa kaikille! iloinen Kalle huutaa tv-katsojille, vaikka oikeasti eletään maanantai-iltapäivää.

Keskinäistä kivaa

Sitten saapuvat joukkueiden kapteenit eli pianistit. Heikki Puhakaisen ja Lasse Piiraisen vaatimattomana tehtävänä on täyttää Seppo Hovin ja Esa Niemisen suuret saappaat.

Heidän vanavedessään esitellään vieraat. He ovat näissä nauhoituksissa Sanni, Ellinoora, Roope Salminen sekä hänen bändikaverinsa Jon-Jon.

BumtsiBumin kevään toisessa jaksossa nähdään nuoria tähtiartisteja.

Kaveruus on muutenkin lähetyksessä läsnä, sillä sekä juontaja että artistit tuntuvat tuntevan toisensa hyvin. Keskinäinen läppä lentää tavalla, joka ei välttämättä aukea sivulliselle.

- On se melkoinen seppä, Lindroth nauraa ties kuinka monennen kerran, kun Roope on taas sanonut jotain ratkiriemukasta.

BumtsiBumin nauhoituksissa oli paikoin hyvinkin riehakas meininki.

Juontaja, kapteenit, vieraat… kaikki ovat nuoria. Nuorentunut on myös meininki, joka yltyy paikoin hyvinkin riehakkaaksi: jopa pianistit pomppivat flyygeleillään.

Tätäkö se nyt sitten on, freesimpi BumtsiBum?

Haiskahtaa käsikirjoitetulta

Ei sentään, ei pelkästään. Ohjelman ydin eli biisien arvaaminen ja niiden laulaminen ei ole muuttunut miksikään. Kappaleet ovat kuitenkin vahvasti tätä päivää – vai milloin viimeksi olette kuulleet räppiä BumtsiBumissa?

Suomen eturivin naisartistiksi noussut Sanni ei hieman yllättäen tunne kappaleita kovin hyvin. Iloinen poppari ryntää kyllä mielellään lavalle ja saa yleisön liekkeihin, mutta laulaminen puuroutuu usein hyminäksi, kun sanat eivät muistu mieleen.

Ellinoora säväytti BumtsiBumin nauhoituksissa.

Sen sijaan hänen vuotta nuorempi kollegansa Ellinoora hurmaa oransseissa hiuksissaan. Ryminällä listoille noussut laulaja-lauluntekijä osaa biisit hyvin – jopa siinä määrin, että epäilykset biisien etukäteen ulkoa opettelusta hiipivät väkisinkin mieleen.

Kaikki ei kuitenkaan aina suju. Kun Piiraisen joukkue ei millään arvaa oikeaa vastausta, kuvaus keskeytyy hetkeksi. Tuottaja joutuu rientämään kuiskaamaan oikean vastauksen Roopen korvaan.

Unohdus on nolo, sillä kyseessä oli Roopen oma biisi.

- Tää on mun hirvein televisioon liittyvä kokemus - ja mun tyttöystävä on sentään ollu Big Brotherissa! Roope rääkyy Sara Sieppiin viitaten.

Roope Salmisella oli hauskaa BumtsiBumin kuvauksissa.

Marcon manttelinperijä

Kovimman vaikutuksen tekee uusi ammattimuusikoiden muodostama studiobändi. Kitaristi Mikko Kosonen, basisti Mikko Määttä, rumpali Mikko Kaakkuriniemi ja Tero Pennanen koskettimissa revittelevät niin tyylipuhtaasti, ettei uusintaottoja tarvita.

Yhden nähdyn jakson perusteella myös Kalle vakuuttaa. Karismaattinen mies ei yritäkään olla mikään Marco 2.0, vaan hoitaa leiviskänsä omalla iloisella ja tuoreella tatsillaan.

Kalle Lindroth vakuuttaa BumtsiBumin uutena juontajana.

Lähetyksen jälkeen juuri hänen ympärillään käykin kovin kuhina studiovieraiden keskuudessa. Ja Kallella on aikaa heille kaikille, myös selfietä toivoville pikkupojille.

- Hyvä jätkät! Onks tukka hyvin? Kalle kysyy ja ottaa kuvan.

- Tämä oli yllättävän siisti projekti. En olisi ikinä uskonut, että tämä voisi olla näin siistiä, BumtsiBumin uusi juontaja Kalle fiilistelee Seiskalle kuvausten päätyttyä.

BumtsiBum! MTV:llä alkaen 18. maaliskuuta kello 20.

BumtsiBum palaa maaliskuussa tv-ruutuun.
Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!