Brother Christmasin tilitietojen tarkastustulokset julki - yksityiskohdat tarkoin harkittuja!

Uutiset | 09.04.2018 10:09

Hyväntekeväisyyskohun keskellä oleva Brother Christmas eli Ari Koponen paljastaa tilitietonsa tällä viikolla.

Brother Christmasin tiedotteen mukaan hänen tiliensä erikoistarkastuksen tulokset julkistetaan tämän viikon torstaina (12.4.). Hän aikoo pitää julkistuksen yhteydessä lehdistötilaisuuden, jonka paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin.

Tiedotteen mukaan tilitietojen julkistus on viivästynyt oletettua laajemman aineiston vuoksi. Lisäksi julkistuksen yksityiskohdat on haluttu valmistella mahdollisimman tarkasti ja kattavasti.

 

Kovia väitteitä

Helsingin Sanomat julkaisi Brother Christmasin yrityksen rahankäyttöön liittyvän artikkelin helmikuun lopussa. Artikkelissa nimettömänä pysytellyt äiti kertoi, että rahaan liittyvät epäselvyydet alkoivat, kun hänen lapsensa viimeinen toive oli toteutunut. Äidin mukaan rahaa lapsen unelman toteuttamiseen käytettiin käytännössä vain lentolippujen verran.

Lue myös: Brother Christmas kiistää kaikki Helsingin Sanomien väittämät: Yhdistyksen toiminnassa ei ole mitään salattavaa!

- Yritykset sponsoroivat meille kaiken muun, hotellit ja ruuat. Se lahjoitettu raha jäi periaatteessa virumaan Arille. Kukaan ei tiedä, mihin raha menee, kun kaikki reissut sponsoroidaan. Summista ei puhuttu. Mistään ei oteta kuitteja eikä tilitositteita, äiti kertoi lehdelle.

Ari Koponen oli kertonut äidille, että lapsen unelman toteuttamiseen oli käytetty hieman yli 21 000 euroa.

Lue myös: Hesari julkaisi Brother Christmasin rajun solvauksen juontaja Sanna Kiiskestä: "V*tu Huor se o" - lähetti Sannalle anteeksipyynnön!

 

Kiistää rahasotkut

Ari järkyttyi Brother Christmasin toimintaan liittyvistä väitteistä. Hän tiedotti Helsingin Sanomien artikkelin julkaisun jälkeen, että hyväntekeväisyyteen kerätyt rahat eivät ole menneet hänen omiin taskuihinsa.

Lue myös: Brother Christmas -skandaali paisuu: Ari Koponen rehvasteli keksityllä seksikokemuksella Janni Hussista!

Kaikista Brother Christmas ry:n keräämistä varoista vain vajaat viisi prosenttia menee yhdistyksen kuluihin, kuten palkkoihin, matkakuluihin ja toimintaa varten hankittuihin palveluihin. Suurimmat yhdistyksen avustusten kohderyhmät ovat sairaat lapset ja apua tarvitsevat lapsiperheet sekä vanhukset ja veteraanit. Viime jouluna esimerkiksi kaikkiaan 700 perhettä sai apua jouluruokien ja -lahjojen merkeissä, hän tiedotti.

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Alexandra Kral
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!