fbqBaarirähinä! Tunteet kuumenivat Ilja Janitskinin ja Paavo Arhinmäen seurueen välillä - Janitskin sai kukkapuskasta päähän ja lensi ulos kapakasta! | Seiska
Vain Seiskassa!
Kuvituskuva: Arhinmäen seurueen ja Ilja Janitskinin välille syttyi riita vaalijatkoilla Helsingissä.

Baarirähinä! Tunteet kuumenivat Ilja Janitskinin ja Paavo Arhinmäen seurueen välillä - Janitskin sai kukkapuskasta päähän ja lensi ulos kapakasta!

Uutiset | 15.04.2019 14:10

Eduskuntavaalien tuloksen selvittyä myöhään sunnuntaina jotkut vasemmistoliiton valvojaisissa olleista suuntasivat Helsingin keskustassa sijatsevaan Loose-ohjelmaravintolaan iltaa jatkamaan. Seurueen mukana oli kansanedustaja Paavo Arhinmäki.

Loosessa oli myös MV-lehden perustajana tunnetuksi tullut Ilja Janitskin oman porukkansa kanssa. Janitskin oli itsekin ehdolla vaaleissa, muttei tullut valituksi.

"Meinasin vetää turpaan"

Kun vasemmistoliiton porukka hoksasi Janitskinin ravintolassa, joku oli ehdottanut vahtimestarille tämän poistamista paikalta. 
Se ei kuitenkaan ravintolalle sopinut, sillä Janitskin ei itse antanut poistamiselle mitään aihetta.

Tunteet kuumenivat. Seiskan saamien tietojen mukaan vasemmistoliiton vaalivalvojaisporukasta joku kävi läpsäisemässä Janitskinia vaalikukilla naamaan. 
Janitskin suuttui ja käsirysy oli lähellä, mutta henkilökunta esti tilanteen eskaloitumisen väkivaltaiseksi yhteenotoksi.

Seiskan tavoittama Ilja  kertoo tapahtumien kulusta näin:

- Menimme Looseen viiden-kuuden kaverin kanssa yöllä. Sinne tuli vasemmistoliiton porukkaa meidän jälkeen ja sitten joku nainen löi minua
kukkapuskalla päähän. Paavo Arhinmäki oli myös paikalla, mutta hän livahti karkuun, kun meinasin vetää turpaan.

Yhtä kaikki, väkivallalta vältyttiin, ja kukkahyökkäyksestä suivaantunut Janitskin ohjattiin ravintolasta ulos.
Paikalla oli myös poliisi, tosin kadun puolella, sillä virkavalta ei katsonut tarpeelliseksi puuttua tapahtumiin ravintolan sisällä.

- Poliisilla on ollut viime yönä kyseisellä kadulla (15.4.) ainoastaan valvontatehtävä, joka liittyy yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaan. Tehtävään ei liittynyt erityisiä toimenpiteitä tai mainittavaa, Helsingin poliisilaitos kuittaa.

Teksti:Pauli Poutanen, Jasmin Määttä
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!