fbq
Uutiset
23.06.2018 17:19
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Timo Korhonen
Arman Alizad avautii itsekritiikistä.
Arman Alizad avautuu heikkoudestaan: Ruoskin itseni masennukseen!
Uutiset
23.06.2018 17:19
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: Timo Korhonen

Arman Alizad, 47, tekee tänä vuonna kaksi pitkää dokumenttisarjaa. Vaikka hän pitää ammatistaan, arki tuottajana, ohjaajana ja toimittajana ei ole aina helppoa.

– Olen erittäin ristiriitainen luonne: toisaalta rakastan työtäni, mutta samalla ruoskin itseäni. Vaikka olen pakahtua innosta ideoita kehittäessä, varsinkin ohjelmia kasatessa toisinaan tuntuu, että kaikki mitä teen on paskaa. Se on todella raskasta, ja tuollaisina hetkinä sitten masennun, Arman myöntää.

Lue myös: Tv-persoona Arman Alizad viettää kesälomansa kohudokumentista tutun Harley-Davidsonin selässä – kuvat!

Epäilykset omia kykyjä kohtaan muuttavat Armanin kontrollifriikiksi. Hän ei jätä kiveäkään kääntämättä, että omat ja muiden odotukset saadaan täytettyä.

– Jaksan hinkata kohtauksia loputtomiin. Joku ulkopuolinen saattaisi miettiä esimerkiksi ohjelman editissä, että mikä tuota äijää vaivaa.

Lue myös: Ex-F1-kuski haastoi Arman Alizadin kilparadalle: ”Ajat niin kovaa kuin uskallat!” – video!

Pelko seuraa

Arman on yrittänyt pohtia, mistä tuntemukset johtuvat.

– Epäonnistumisen pelko on seurannut minua lapsesta asti. Jo yläasteella otin paineita, kun kaikki koulukaverini tiesivät, mihin lähtevät opiskelemaan. Minulla ei ollut mitään suunnitelmia, ja olin kiinnostunut vain skeittauksesta ja velhoista. Olin 37-vuotias, kun löysin oman juttuni Kill Arman -ohjelman myötä.

Vaikka Armanin tuntemukset kuulostavat synkiltä, hän on oppinut elämään niiden kanssa.

– Ymmärrän, että se on osa luovaa prosessia. Kaava on aina samanlainen: ensin idea tuntuu maailman parhaalta, sitten epäilykset heräävät, kohta koko homma tuntuu surkealta ja lopulta olen kuitenkin todella tyytyväinen ohjelmiini.

Lue myös: Arman Alizad paljastaa: Nämä ovat 7 suosikkikohdettani Suomessa!

Tukeutuu terapiaan

Armanin ohjelmien aiheet ovat raskaita. Hän keskustelee niistä säännöllisesti terapeutin kanssa.

– Terapia puhdistaa ajatukseni. Ne murheet eivät oikein sovi kavereiden kanssa illallispöytään. Kun kysytään kuulumisia, en viitsi kertoa jostain isästä, joka on kaatanut happoa puolitoistavuotiaan lapsensa päälle.

Lue myös: Mika Salolta ajo-oppia saanut Arman Alizad avautuu liikennekäyttäytymisestään: Olen saanut sakkoja!

Arman myös suunnittelee, että jossakin vaiheessa hän jää pidemmälle tv-tauolle.

– Luulen, että parin vuoden sisällä pidän sapattivapaan. Haaveilen, että ajaisin silloin esimerkiksi lentolupakirjan. Minulla on ollut hirveän vähän aikaa itselleni.