Arman Alizad paljastaa: Nämä ovat 7 suosikkikohdettani Suomessa!

Lomalla | 01.05.2018 14:33

Arman Alizad esittelee Seiskalle seitsemän kohdetta, jotka vievät hänet aikamatkalle kukin tiettyyn elämänvaiheeseen.

AHVENANMAA

Ahvenanmaa

– Lapsuudessani, kun kävimme Suomessa isovanhempiani tervehtimässä, matkaan kuului aina retki Ahvenanmaalle, jossa tätini asui. Suomen ulkosaaristo on mielestäni yksi maailman kauneimpia nähtävyyksiä. Kalastin 5-vuotiaana elämäni ensimmäisen kerran tätini miehen kanssa Ahvenanmaalla.

TAPIOLA, ESPOO

Tapiola

– Kasvoin Tapiolassa. Sekä eteläinen että pohjoinen Tapiola ovat olleet seikkailualueitani pienenä poikana ja teininä. Suuri osa lapsuudenmuistoistani tulee sieltä. Ala-aste, yläaste ja lukio. Skeittausmuistot Sampokujasta, koulubileet ja limudiskot.

PORVOO

Porvoo

– Porvoo on aina ollut paikka, jossa mieli ja sielu lepäävät. Ensimmäisen kerran kävin siellä teininä, kun meillä oli luokkaretki. Siitä asti olen tykännyt Porvoosta. Vanha puoli on upea. Kauniita katuja ja kujia, ihania ravintoloita. Se on kaunis pala Suomea, jonka jokaisen tulisi kokea. Etenkin kesällä.

Lue myös: Arman Alizad otti Viimeinen ristiretki -kuvauksissa kivuliaan tatuoinnin, tällainen se on - kuva! ”Kuulosti kuin olisi hinkattu raastimella”

KOLI

Koli

– Tein aikoinaan ystäväni kanssa road tripin läpi Itä-Suomen, ja yksi pysähdyspaikka oli Kolin kansallispuisto. Se on lumoavan kaunis luonnonmaisema, jossa jylhät vaarat vangitsevat upeudellaan. Se on täydellinen rauhan tyyssija.

SUOMENLINNA, HELSINKI

Suomenlinna

– Upea paikka joka tavalla. Kaunis, historiallinen ja Suomelle merkittävä kohde. Olen aina tykännyt vierailla siellä kesäisin. Käydä kävelyllä, piknikillä, terassilla, sotamuseossa ja muuten vain nauttia kesästä. Jos minulla on käymässä kavereita ulkomailta, niin nähtävyyksiin kuuluu aina myös Suomenlinna.

MÄNTYHARJU

Mäntyharju

– Täällä on sukulaisteni kesämökki. Mäntyharjulla olen viettänyt paljon aikaa kesäisin, ja siellä on aivan uskomattoman kauniita maisemia. Paljon olen maailmalla matkustanut, mutta harva näkymä pärjää Suomen järvimaisemille. Metsäretket, järvet ja luonto ovat se, mistä sielun vapaus on tehty.

Lue myös: Tiesitkö? Arman Alizadilla harvinaisen pieni rooli Arman ja Suomen rikosmysteerit -sarjassa: Se oli pelkkä juontokeikka!

HELSINGIN KAUPPATORI

Kauppatori

– Vietin 1990-luvulla useita arkiaamuja Kauppatorilla vaatturimestari Jouni Korhosen oppipoikana. Kävimme hänen kanssaan ennen töitä kahvilla ja syömässä Eromangan lihapiirakan. Kävimme myös aina silakkamarkkinoilla, sillä hän on kova kala- ja metsämies.

Teksti:Sami Spåra
Kuvat:VISIT ÅLAND / PETER SJÖBERG, VISIT KARELIA, HELSINGIN KAUPUNKI / ILMO VALTONEN JA LAURI ROTKO
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!