fbq
Uutiset
08.04.2020 19:22
Teksti: Anter Yasa|Kuvat: Seiskan toimitus
Aku Hirviniemi TikTokissa.
Aku Hirviniemi on nuorten suosikki TikTokissa - Katso hauskat sketsivideot!
Uutiset
08.04.2020 19:22
Teksti: Anter Yasa|Kuvat: Seiskan toimitus

Samalla kun koko Suomi on keskittynyt välttelemään toisiaan poikkeustilanteen takia, näytteljä Aku Hirviniemi, 36, on alkanut tekemään nuorten keskuudessa suosiota nauttivassa TikTok-applikaatiossa hauskoja sketsivideoita.

TikTok on kiinalainen videoiden jakamiseen tarkoitettu sosiaalisen verkostoitumisen palvelu, jonka omistaa ByteDance, Pekingissä toimiva yritys, jonka Zhang Yiming, 37, perusti vuonna 2012. Sitä käytetään lyhyiden tanssi-, lip-sync-, komedia- ja meemivideoiden luomiseen. Sovellus julkaistiin vuonna 2017 iOS:lle ja Androidille Kiinan ulkopuolisilla markkinoilla. Tänä vuonna applikaatio on saavuttavut ennennäkemättömän suosion niin nuorten, kuin vanhempien sukupolvien keskuudessa. Kiinalaisomisteinen applikaatio on herättänyt keskustelua tietoturvan suhteen, mutta se ei näytä hidastan suosiota.

Vuonna 2018 TikTokin perustaja Yimingin tulot olivat noin 12 miljardia dollaria, kertoo Business Insider.

Lue myös: Nyt pyöritään kuin lautanen mikrossa! Onnistuisitko sinä microwave challengessa? Kokeile!

Aku Hirviniemen suosituimmassa TikTok videossa on yli 800000 näyttökertaa ja 75000 tykkäystä. Videolla suoritetaan "vessapaperihaastetta".

@akuhirviniemi

Akun vessapaperihaaste ##toiletpaperchallenge ##stayhomestaysafe ##foryou @tuulikki.hevoset

♬ alkuperäinen ääni - akuhirviniemi

Hirviniemi loi TikTok-tilinsä omien lastensa suosituksesta viihdyttäkseen karanteenissa istuvaa kansaa. Aikaisemmin hän oli vain kuullut ohimennen applikaation olevan olemassa. Hänen ensimmäinen video jaettiin 23.maaliskuuta, eli vähän yli kaksi viikkoa sitten. Aku on saavuttanut kahdessa viikossa yli 60000 seuraajan määrän palvelussa, mikä on huomattavaa Suomen skaalalla. 

Seiska tavoitti Aku Hirviniemen puhelimitse:

– Mun lapset kertoivat, että sellainen applikaatio on olemassa. Siellä oli kuulemma Antti Tuiskusta JVGn Ville Galleen asti porukkaa tekemässä videoita. 

– Lähdin kokeileen sitä tylsyydestä koronakaranteenin takia ja yllätyin, kun tulikin niin paljon seuraajia yhtäkkiä. Itse en kovin aktiivisesti selaa TikTokkia, mutta on sitä tullut vähän katsottua.

Entä onko suunnitelmia viihdyttää kansaa pääsiäiseksi?

– Pääsiäisen kunniaksi pitää varmaan tehdä jotain. Mun pääasialliset kanavathan on Instagram ja Youtube. Kovasti on toivottu muun muuasssa lyhkäsiä tervehdyksiä ja Putous hahmoja. Tarkoitushan on puhtaasti piristää ihmisiä.

Katso Aku Hirviniemen hauskat TikTok-videot tästä.

@akuhirviniemi

##foryou Dinosaurukset!

♬ alkuperäinen ääni - akuhirviniemi