fbq
Uutiset
24.02.2016 13:28
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan toimitus
Aarnio-juttu leviää: näin räppäri Snoop Dogg liittyy tapaukseen!
Aarnio-juttu leviää: näin räppäri Snoop Dogg liittyy tapaukseen!
Uutiset
24.02.2016 13:28
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan toimitus

Jari Aarnion oikeudenkäynnissä kuullaan tänään torstaina (25.2.) todistajana vankia, joka oli Aarnion rikoskumppaniksi väitetyn Raine Sievälän sellitoveri Jokelan vankilassa vuonna 2012.

Vanki väittää Sievälän kertoneen lusimisen aikana asioita, jotka paljastavat hänen olleen Aarnion kanssa läheisissä tekemisissä.

 

Seiska tapasi huumausaine- ja petosrikoksista tuomiota suorittavan vangin viime viikolla.

 

Vanki kertoi Seiskalle, mitä aikoo oikeudessa torstaina lausua.

– Sievälä siirrettiin samaan selliin kanssani, kun hän oli tutkintavankina tynnyrijutusta. Hän toisteli minulle koko ajan, ettei tulisi saamaan tuomiota, koska hänellä olisi jokin valttikortti hihassaan, vanki kertoo Seiskalle.

 

Hakattiin vankilassa

Vangin mukaan Sievälän olot vankilassa olivat epämukavat.

– Sievälä oli juuri pahoinpidelty, ja hänellä oli molemmat silmät mustana. Muiden osastojen vangit sanoivat, että Sievälästä pitää päästä eroon, koska hän oli yhteistyössä poliisien kanssa, vanki väittää.

– Muut vangit olivat sitä mieltä, että Sievälä on ongelma. Sievälä itse oli erittäin peloissaan ja alkoi avautua asioista minulle. Hän kertoi, että asioiden takana on ex-UB-pomo Keijo Vilhusen lisäksi erittäin vaikutusvaltainen henkilö, joka pitäisi huolta hänen perheestään ja rahoistaan.

 

Snoop antoi lahjan

Vangin mukaan Sievälä alkoi puhua enemmän todellisesta taustahahmostaan mutta ei paljastanut hänen nimeään. Vanki väittää Sievälän usein kehuneen taustahahmonsa kontakteja.

– Sievälä kertoi, että taustahahmo järjesti hänet Helsingissä vuonna 2012 rap-artisti Snoop Doggin hotellihuoneeseen. Päivän päätteeksi Snoop antoi nimikirjoituksellaan varustetun 100 dollarin setelin, vanki väittää.

Aarnio-oikeudenkäynnissä on paljastunut, että Sievälä oli Helsingin huumepoliisin tietolähde.

– Ei tainnut Snoop Dogg tietää, että vietti päivän vasikan kanssa, vanki naurahtaa.

Vangin mukaan spekulaatiot Sievälän taustahahmon henkilöllisyydestä alkoivat marraskuussa 2013.

– Saimme tietää Aarnion kiinniotosta lehdestä. Sanoin Sievälälle, että nyt paljastui, että olette tehneet bisnestä Vilhusen ja Aarnion kanssa, vanki kertoo.

 

Sievälä vaikenee

Vanki kertoo menneensä tämän jälkeen Sievälän selliin keskustelemaan.

– Haukuin Sievälää, sillä he tekivät Aarnion kanssa bisnestä ja polttivat muut ympäriltä. Sievälä yritti puolustella sillä, ettei Aarniota ole vielä tuomittu.

 

Vangin mukaan Sievälän puheista saattoi päätellä, että Jari Aarnio (kuvassa) oli Sievälän taustahahmo.

 

Keskusrikospoliisi kuulusteli Seiskan haastattelemaa vankia viime joulukuussa. Kuulustelupöytäkirjan mukaan Sievälä ei ole nimennyt Aarniota taustahahmokseen, vaan kyseessä ovat muiden vankien tekemät johtopäätökset.

Sievälä ei halunnut tulla aiheen tiimoilta kuulluksi esitutkinnassa.

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »