fbq
Uutiset
04.09.2015 13:17
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Ari Lahti
Aake Kalliala toipui sairaudestaan haistattamalla pitkät ravintosuosituksille!
Aake Kalliala toipui sairaudestaan haistattamalla pitkät ravintosuosituksille!
Uutiset
04.09.2015 13:17
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Ari Lahti

Suomen virallinen ravintosuositus sanoo, että II-tyypin diabeetikon tulee syödä runsaasti hiilihydraattia, kuten leipää ja perunaa. Seiskan suorittama ”ihmiskoe” todistaa kuitenkin päinvastaista.

TSEKKAA: Suomalaisten suosikkinäyttelijä laihtui huimasti vain reilussa kuukaudessa - kuva!

Koekaniinimme, näyttelijä Aake Kalliala sanoo oman kokemuksensa perusteella, että hiilihydraatti on selvästi haitallista kakkostyypin diabeteksesta kärsivälle. Aake on toipunut merkittävästi sairaudestaan syömällä virallisten suositusten vastaisesti.

 

Hiilarit minimiin

Kaikki alkoi viime toukokuussa, kun Seiskan erikoistoimittaja Panu Hörkkö vei Aaken tapaamaan lääkäri Antti Heikkilää Eiran sairaalaan. He löivät kättä päälle siitä, että Aake ryhtyy noudattamaan Heikkilän opein toteutettua vähähiilihydraattista eli vhh-ruokavaliota.

Aake luopui tärkkelyksestä, kuten viljoista ja perunasta. Teollisesti prosessoitu margariini ja rypsiöljy saivat lähteä, samoin sokeri, einekset ja oluet. Aake ryhtyi käyttämään vain hyviä rasvoja, kuten voita ja oliiviöljyä. Liha, kala, kananmunat ja vähähiilihydraattiset kasvikset täyttivät Aaken vatsan.

Mies sai käytännössä syödä niin paljon kuin halusi, kunhan hiilihydraattimäärä jäi vuorokaudessa alle 50 gramman.

 

Aake painaa nyt 95 kiloa ja on huippukunnossa. Miehen lenkkikaveri on Hönö-niminen labradoodle.

 

Lääkitys lähes purettu

Tapasimme Aaken kanssa uudestaan viime viikon keskiviikkona (26.8.)  Kameran eteen asteli jo 15 kiloa kevyempi mies.

– Helvetin kiva, että kaikki ylimääräinen on lähtenyt vyötäröltä. 15 kiloahan on käytännössä kaksi sangollista p**kaa, Aake tuumasi.

Aake on myös purkanut jo miltei koko lääkityksensä.

– Verenpainelääkityksen lopetin melkein heti, kun aloitin tämän dieetin. Nyt on ihan huippulukemat, kun ennen ne heiluivat ihan miten sattui. Diabeteslääkkeistä lopetin jo yhden. Toista vielä vetelen, mutta myös siitä olisi tarkoitus luopua pian.

 

Aake (vas.) painoi toukokuussa vielä 110 kiloa. Heinäkuussa otetussa kuvassa (oik.) mies oli jo hoikistunut yli 10 kiloa.

 

”Lääkemafia hyötyy”

Aaken mukaan vhh-ruokavalio on parantanut hänen elämänlaatuaan merkittävästi. Hän ei ymmärrä, miksi viralliset ravintosuositukset yhä suosittelevat diabeetikoille hiilihydraatteja.

 –Se on ihan syvältä, hiilarit ovat hanurista! Lääkärikunnan tulisi ryhdistäytyä ja sanoa diabeetikoille, että älkää syökö tärkkelystä. On tyhmää syödä ihan mitä sattuu ja sitten mättää pilleriä suuhun. Miettikää ajoissa mitä suuhunne laitatte. Välttäkää prosessoituja p**koja!

Aake uskoo, että lääkärit tietävät asian, mutta että kaiken takana ovat lääketehtaat.

– Kyllä tänä päivänä lääketiede tietää, mikä on ihmiselle parasta. Tässä tullaan taas siihen tosiasiaan, että lääkemafia on olemassa. Sillä sitten rahastetaan meitä raukkoja.

 

”Jauho on roskaa”

Suomessa II-tyypin diabetesta sairastaa arviolta noin 500 000 ihmistä, joista vain puolet tietää sairaudestaan. Viralliset ravintosuositukset saattavat siis aiheuttaa hallaa merkittävälle ihmisryhmälle.

– Nykymeno tulee lisäksi vähän perkeleen kalliiksi yhteiskunnalle. Mieti, jos kaikki sairastuneet luopuisivat turhista hiilihydraateista – saataisiin pikkasen lääkesäästöjä!

Aaken suunnitelmissa on seuraavaksi liikunnan lisääminen. Suosikkinäyttelijä aikoo pitää kiinni parantuneesta elämänlaadustaan.

– Se on ainakin varmaa, etten enää ikinä palaa vanhaan eli leivän syömiseen ja jauhojen käyttöön. Jauho ei ole ihmiselle tarkoitettua ruokaa – se on roskaa, ja sillä siisti!

 

 

Heikkilä Seiskalle: "Surkuhupainen farssi!"

Lääkäri Antti Heikkilä on uinut jo vuosia vastavirtaan virallisten ravintosuositusten kanssa.

– Kakkostyypin diabetes on elintasosairaus, josta kaikki toipuvat oikean ruokavalion avulla. Virallinen puoli kuitenkin ajattelee, että riittää, kun pitää lääkkeillä verensokerin jotenkin aisoissa. Näin vain lääkkeet ovat ratkaisu. Tämä on klassinen esimerkki medikalisaatiosta, Heikkilä sanoo.

Myös Heikkilän mukaan lääketehtailla on sormensa pelissä.

– Vain noin seitsemän prosenttia kaikista diabetekseen liittyvistä tutkimuksista on vapaata. Muu on lääketeollisuuden sponsoroimaa ja manipuloimaa. Tällä massiivisella väärällä tietovirralla luodaan illuusio, että kyse on tieteestä, Heikkilä sanoo.

– Meitähän on myös huijattu 30 vuotta, että rasva on vaarallista. Nyt jenkitkin myöntävät, että kaikki se on ollut väärin, ja heidän virallinen suosituksensa on poistanut kaikki väitteet rasvojen vaarallisuudesta. Se, ettei Suomessa ole näin, johtunee siitä, että tiettyjen henkilöiden kasvot eivät kestä moista muutosta. Ellei asia olisi niin vakava, tämä olisi surkuhupaisa farssi!

 

 

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »