60 vuotta täyttävä musiikkiguru Risto Asikainen heitti Nylon Beatin ulos studiosta – ”Hihitellään ja sekoillaan!”

Uutiset | 28.07.2018 20:06

60 vuotta täyttävä musiikkituottaja Risto Asikainen aloitti uransa Steel City -bändissä vuonna 1979. Yhtyeen solistina oli Kaija Koo.

Lue lisää: Musiikkituottaja Risto Asikainen muistelee uransa alkua: ”Pelastimme Kaija Koon katuojasta” – katso kuva Kaijasta 70-luvulla!

Tuottaminen vei Riston. Hän perusti 1980-luvulla studion, josta on syntynyt musiikkia kymmenille suomalaisartisteille. Musiikkivelho on tuottanut levyjä muun muassa Kaija Koolle, Meiju Suvakselle, Jope Ruonansuulle, Robinille, Kirkalle ja tänä kesänä odotetun comebackin tehneelle Nylon Beatille.

– Kun alkujaan aloitimme, jouduin neljä ensimmäistä kertaa ajamaan Nylon Beatin mimmit studiosta ulos. Teinit yrittivät kietoa sedät pikkusormen ympärille. Hihitellään ja sekoillaan. Ja kun heitä oli vielä kaksi, he saivat voimaa toisistaan, Risto muistelee.

Lue myös: Comebackin tekevän Nylon Beatin Erin on tienestikunkku, Jonna kotiäiti - nostalgiset kuvat vuosien varrelta!

Polyyppi nenässä

Riston vaimon Stiinan ansiota on, että Jonna ja Erin pääsivät studioon vielä viidennen kerran.

– Vaimo sanoi, että olen hullu, jos en ryhdy tekemään tätä. Se oli aika vahva se polyyppi tyttöjen nenässä tuolloin, ja ajattelin että ei sitä ainakaan kannata ruveta jemmaamaan.

Nylon Beat näytti perustamisvuonnaan 1995 tältä. Risto muistaa Erinin ja Jonnan hihttelystä ja sekoilusta.
Nylon Beat näytti perustamisvuonnaan 1995 tältä. Risto muistaa Erinin ja Jonnan hihttelystä ja sekoilusta.

Lue myös: Comebackin tehneen Nylon Beatin Jonna tyrmää väitteet rahastuksesta: ”Ihan sama, mitä rahamääriä tarjotaan”

– Teimme biisit Ile Vainion kanssa, mutta kyllä gimmat ihan itse imagonsa hoitivat. Jos yritimme stailata heitä esimerkiksi promokuviin, niin seuraavana päivänä niillä oli täysin erivärinen letti.

– He halusivat olla kuten Madonna, tanssia ja laulaa samalla tavalla. Se oli aika vaikeaa, koska heille tuotti hankaluuksia jo purukumin syöminen ja käveleminen yhtä aikaa, Risto nauraa muisteloilleen.

Lue myös: Huhhuh, Nylon Beat -Jonna poseeraa rohkeassa kuvassa – rinnat miltei kokonaan esillä!

Lopulta Risto, Ile ja "tytöt" viettivät kymmenen vuoden yhteisen luokkaretken. Biisejä syntyi noin 140, ja mainetta sekä kunniaa tuli niin "sedille" kuin "tytöille".

– Molemmat ovat todella lahjakkaita ja fiksuja naisia, tuottaja ihailee.

Teksti:Sami Spåra
Kuvat:Timo Korhonen ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!