Janne Kataja halusi papiksi.

40 vuotta täyttävä Janne Kataja avautuu menneisyydestään: Minusta piti tulla pappi!

Uutiset | 02.04.2020 08:09

Tänä sunnuntaina Janne Pekka Katajalla on eräänlaisen välitilinpäätöksen aika. Kaikkien tunnistama tv-kasvo täyttää tuolloin pyöreät 40 vuotta.

– Onhan se virstanpylväs. Jo omien vanhempien nelikymppisten ajatteleminen tuo nostalgiset fiilikset. Varsinkin äidilläni oli suurelliset juhlat, jotka juonsin ja joissa ystäväni esiintyivät. Ja nyt on itse samassa iässä, Janne pohtii.

– Pidän itseäni yhä nuorena aikuisena, mutta sitten tajuan olevani virallisesti keski-ikäinen. Tässä iässä sitä alkaa miettiä ihmiselon luonnetta ja laatua: millaisia vaiheita on tähän asti ollut ja mitä tästä eteenpäin.

Lue myös: Aku Hirviniemen ja Janne Katajan firma teki valtavan satsauksen – pelissä miljoonaluokan panos: ”Toki jännitämme, miten tämä menestyy!”

Pappi paasasi

Jannella riittää muisteltavaa. Hän on ehtinyt touhuta neljässä vuosikymmenessä kaikenlaista teatterista, televisiosta ja radiosta elokuviin sekä kunnallispolitiikkaan. Stand up -koomikko ja taikuri on myös lelukauppias.

– Minulla on aina ollut päämääriä ja tavoitteita. Pikkupoikana olin vakuuttunut siitä, että minusta tulisi hyvä pappi, Janne yllättää.

– Näin on, vaikken edes ole mitenkään uskonnollisesta perheestä. Olin aikoinaan jollakin seurakunnan päiväretkellä, jossa pappi paasasi. Ajattelin sen olevan hienoa, kun saa olla äänessä siten, että muut vain kuuntelevat.

Lue myös: Näin Janne Kataja teki hurjan ulkonäkömuutoksensa Kalevi Keihäseksi – lihotti itseään jopa 8 kiloa: ”Stressasin, saanko tarpeeksi hyvän pömppövatsan!”

Vieläkö Janne voisi innostua pappeudesta? – Koskaan ei voi sanoa ei koskaan. Eihän sitä ikinä tiedä. Jean Sibeliusta mukaillen: ”Olen näyttelijä, en ennustaja!”
Vieläkö Janne voisi innostua pappeudesta? – Koskaan ei voi sanoa ei koskaan. Eihän sitä ikinä tiedä. Jean Sibeliusta mukaillen: ”Olen näyttelijä, en ennustaja!”

Kiinnostunut uskonnoista

Myöhemmin toive toteutui teatterin lavalla. Vaikka näytteleminen veikin Jannen mennessään, ajatus pappiudesta kummitteli pitkään takaraivossa.

– Mietin sitä tosissani teatteriharrastuksen ohessa. Tutkin edelleen omaksi huvikseni maailman uskontoja. Osasyy siihen on luontainen kiinnostukseni sekä uskontojen erilaiset tarinat, vertauskuvat ja symboliikka.

– Vanhemmiten olen miettinyt, että ehkä viihdyttäminenkin on eräänlaista papintyötä. Sekin on omanlaistaan sielunhoitoa. Jokaisen koomikon sisällä asuu pieni miellyttäjä.

Lue lisää Jannesta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!