30 vuotta täyttäneen Klamydian Vesku Jokisen känniörvellysotsikot ovat historiaa– nykyharrastukset kaukana rock-uskottavuudesta: ”Kuolisin kuukauden ryyppyputkeen!”

Uutiset | 07.10.2018 20:46

30 vuotta pystyssä olleella vaasalaisella punkbändi Klamydialla on rockuskottava maine. Yhtye ja etenkin sen keulahahmo Vesa ”Vesku” Jokinen olivat aikoinaan usein otsikoissa musiikkinsa lisäksi rockelämän lieveilmiöiden tiimoilta. 

Huuruisimpina vuosinaan yhtyeellä oli jopa oma hovipontikankeittäjä, joka lähetti postitse viinaa kiertuereitille ympäri Suomea.

– Hyvä, jos muistan 1990-luvusta edes puolet. Keikkabussissa oli aina 10 litran pontikkatonkka, jonka loputtua tilasimme uuden seuraavan kaupunkiin. Kiertueilla juotiin aamusta iltaan, ja kotiin palatessa täristiin, hän myöntää.

Lue myös: Vesku Jokinen paljastaa karun totuuden Klamydia-yhtyeen kiertuearjesta – kotiinpaluu oli aina pelkkää tärinää: ”Ihme, että olemme hengissä!” 

Vesku

”Korkkia en ole laittanut kiinni”

Railakkaimpien vuosien meininki on rauhoittunut pakostikin. 

– Aikoinaan itse keikka oli sivuseikka. Nykyään kuukauden ryyppyputkeen varmaan kuolisi. Onneksi en onnistunut pilaamaan terveyttäni, vaikka yritin sitä oikein urakalla. Kävin vähän aikaa sitten testeissä, ja terveysarvoni ovat erinomaiset, Vesku kehaisee.

Vesku

– Korkkia en ole laittanut kiinni, mutta juon vähän järkevimmissä tilanteissa. Tässä iässä soittaminen kärsii siitä helvetisti. Vaikka yksittäisiä ylilyöntejä on sattunut, periaatteena on vetää hyviä keikkoja jengille, hän lisää.

Katso: Rumpalina aloittanut Klamydian Vesku esitteli Seiskalle soittotaitojaan: paljasti myös muun muassa pahimmat keikkamokansa ja mitä kuuluu Klamydian raideriin - video!

Puutöitä ja avantouintia

Ylilyönneillä Vesku viittaa vuonna 2012 otsikoihin päätyneeseen keikkaan, joka keskeytyi hänen humalatilansa vuoksi. Kännijuttuja hänestä ei ole sen jälkeen nähty edes vapaa-ajan osalta.

Arki kuluukin pitkälti 10-vuotiaan pojan isänä, eivätkä Veskun harrastuksetkaan ole rockuskottavimmasta päästä.

– Siviili-Vesa pitää arkena nuoresta herrasta huolta ja liikkuu lähes joka päivä. Tykkään käydä uimassa ja salilla. Kesällä veneilen, teen puutöitä ja talvella harrastan avantouintia, ikipunkkari paljastaa.


 

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!