fbq
Uutiset
06.10.2018 13:31
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
VEsku Jokinen
Vesku Jokinen paljastaa karun totuuden Klamydia-yhtyeen kiertuearjesta – kotiinpaluu oli aina pelkkää tärinää: ”Ihme, että olemme hengissä!”
Uutiset
06.10.2018 13:31
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Legendaarinen Klamydia on tänä vuonna ollut pystyssä 30 vuotta. Siinä ajassa se on noussut pohjanmaalaisten teinipoikien punkbändistä suomirockin eliittiin ja koko kansan tuntemaksi nimeksi.

30-vuotias yhtye jyrää lavalla yhä kuin tavarajuna, mutta vuosien varrella veturi on myös puskuttanut läpi Suomen musiikkipiirien huuruisimpiin lukeutuvan aikakauden, jonka aikana keulahahmo Vesa ”Vesku” Jokinen on ollut otsikoissa myös rockelämän lieveilmiöiden tiimoilta. 

– On jo merkittävä saavutus, että olemme kaikki hengissä, kun ajattelee elämäntapojamme. Se ei aina ollut ihan terveimmästä päästä, Vesku nauraa.

Katso: Rumpalina aloittanut Klamydian Vesku esitteli Seiskalle soittotaitojaan: paljasti myös muun muassa pahimmat keikkamokansa ja mitä kuuluu Klamydian raideriin - video!

Klamydia

Huuruisimpina vuosinaan yhtyeellä oli jopa oma hovipontikankeittäjä, joka lähetti postitse viinaa kiertuereitille ympäri Suomea.

– Hyvä, jos muistan 1990-luvusta edes puolet. Keikkabussissa oli aina 10 litran pontikkatonkka, jonka loputtua tilasimme uuden seuraavan kaupunkiin. Kiertueilla juotiin aamusta iltaan, ja kotiin palatessa täristiin, hän myöntää.


 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »