Ana Leppänen

10 vuotta sitten kuolleen ex-ministeri Urpo Leppäsen Ana-vaimo harvinaisessa haastattelussa Seiskalle: ”Tunnen surua päivittäin!”

30.03.2020 06:04

Urpo Leppäsen ja kuubalaisen tanssijan Ana Risquet'n romanssi oli aikansa kohusuhde, jota päiviteltiin 1980-luvun Suomessa.

Urpo oli SMP:n ex-kansanedustaja, joka istui eduskunnssa 1979–91. Työvoimaministerinä hän vaikutti hallituksessa 1983–87. Ana taas oli Urpoa 14 vuotta nuorempi kuubalainen yökerhotanssija.

Lempi leiskahti vuonna 1989, kun Urpo matkasi Santiago de Cuban Tropicana-klubille ja kohtasi kabareessa tanssineen Anan.

Lue myös: Muistatko takavuosien megakohun?! Ex-ministeri Urpo Leppänen jätti vaimonsa ja rakastui kuubalaistanssijaan – tuoreet kuvat tyrmäävästä Anasta Seiskassa!

Muistopäivä Kuubassa

Urpo ja Ana avioituvat vuonna 1990. Avioliitto oli ehtiväisen Urpon neljäs. Myös lapsia hänellä on neljä, joista Stefan-poika yhdessä Anan kanssa.

Menieren tautia sairastanut julkkispoliitikko menehtyi keuhkokuumeeseen 14. maaliskuuta 2010 vain 66-vuotiaana. Surijoiden joukossa oli myös neljäs lapsi, Stefania vuotta vanhempi poika, joka oli vasta vuotta aiemmin saanut kuulla, että Urpo on hänen biologinen isänsä.

Ana kutsuu ex-ministeri Urpo Leppästä elämänsä mieheksi.  – Kaipaan yhdessäoloa Urpon kanssa, kymmenen vuotta leskenä ollut latinokaunotar sanoo.  Kuva on vuodelta 1992.
Ana kutsuu ex-ministeri Urpo Leppästä elämänsä mieheksi.  – Kaipaan yhdessäoloa Urpon kanssa, kymmenen vuotta leskenä ollut latinokaunotar sanoo.  Kuva on vuodelta 1992.

 

Urpon kuoleman jälkeen Ana jäi asumaan perheen isoa omakotitaloa Forssaan. Kuubassa Ana on käynyt vuosittain, sillä siellä asuu hänen vanhin poikansa perheineen.

Urpon kuolemasta tuli juuri kuluneeksi kymmenen vuotta. Enää hyvin harvoin julkisuudessa esiintyvä Ana kertoo nyt Seiskalle viettäneensä muistopäivän Kuubassa.

– Muistelimme läheisteni kanssa täällä Kuubassa Urpoa ja kauniita yhteisiä aikojamme. Urpo oli hyvin tärkeä monille.

Lue myös: Muistatko nämä kuvat? Rahapula ajoi ex-ministeri Urpo Leppäsen ja Ana-rakkaan pornomalleiksi!

Eteenpäin elämässä

Ana myöntää kaipaavansa yhä Urpoa.

– Tunnen surua päivittäin, mutta samalla koen, että on aika mennä eteenpäin omassa elämässä surusta huolimatta. Kovasti teen töitä sen puolesta, jotta suru ei veisi voittoa, Ana huokaa.

– Tulen aina muistamaan ne upeat yhteiset hetket, jotka loimme ja saimme elää yhdessä.

Lue Anan erikoishaastattelu ja katso tuoreet kuvat Seiska Klubista!

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Seiskan arkisto ja Anan kotialbumi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!