fbq
Ulkomaat
02.08.2022 16:39
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Instagram
Prinssi George, prinsessa Charlotte ja prinssi Louis
Voi reppanoita! Kuninkaallisten lasten Georgen, Charlotten ja Louis'n uusi koulu kuulostaa rasittavalta
Ulkomaat
02.08.2022 16:39
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Instagram

Brittimedioiden mukaan Cambridgen herttuapari William, 40, ja Catherine, 40, muuttaa syksyllä lapsineen maaseudulle. Perheen koti on tähän asti ollut Lontoossa Kensingtonin palatsissa, josta on lyhyt matka prinssi Georgen, 9, ja prinsessa Charlotten, 7, yksityiskouluun. 

Heinäkuun alussa kuninkaalliset lapset jättivät hyvästit Thomas’s Battersean koululle, jota sisarukset ovat käyneet 4-vuotiaasta lähtien. 

Williamilla ja Catherinella on palatsihuoneistonsa lisäksi maaseutukoti Anmer Hall Norfolkissa. Se sijaitsee kuningatar Elisabetin, 96, Sandringhamin kartanon mailla. Tästää ei kuitenkaan tule herttuaparin uusi koti. Heidän kerrotaan muuttavan Windsoriin, josta perheelle on varattu viehättävä neljän makuuhuoneen Adelaide Cottage -huvila. Talolta on lyhyt matka Elisabetin nykyiseen kotilinnaan Windsoriin. Myös Catherinen vanhemmat Michael ja Carole Middleton asuvat lähiseudulla.

Lue myös: Prinsessa Estelle kopioi äitinsä tyylin! Vertaa upeita juhlamekkoja

The Telegraph -lehti kertoo, että William ja Catherine ovat kesän aikana valinneet lapsilleen uuden koulun maaseudulta. Se on Lambrook School Berkshiressa. 

Cambridgen herttuapari William ja Catherine sekä prinssi George ja prinsessa Charlotte
Nähtäväksi jää, ovatko William ja Catherine valinneet Georgelle tai Charlottelle uutena kielivalintana latinan. Pikku-Charlotte osaa englannin lisäksi espanjan kieltä. 

William ja Catherine on nähty useasti vierailemassa ja tutustumassa Lambrookiin. Prinssin kerrotaan olleen erityisen kiinnostunut latinan kielen tunneista. 

Näillä näkymin George ja Charlotte aloittavat koulussa syyskuussa.

Kallis lasku lukukaudesta

Cambridgen herttuaperheen kuopus, prinssi Louis, 4, aloittaa myös koulun tänä syksynä. Hänen kerrotaan menevän samaan kouluun sisarustensa kanssa. 

Lue myös: ”Meghan kiusaa ja sortaa ihmisiä” Paljastuskirjan kohuherttuattaresta tehnyt Tom Bower: ”Kauhistuttavat tarinat avasivat silmäni”

Jokainen lukukausi Lambrookissa maksaa Williamille ja Catherinelle yli 8 300 euroa. The Mirror -lehti kertoo, että monet Lambrookin oppilaat jatkavat peruskoulun jälkeen maan arvostetuimpiin kouluihin, kuten Etonin yksityiskouluun. 

 

Lambrook toimii päiväkoulun lisäksi sisäoppilaitoksena eli oppilaat voivat myös asua lukukauden ajan koulussa. George, Charlotte ja Louis aloittavat päiväoppilaina, mikä tarkoittaa, että he käyvät koulua aamusta iltapäivään, mutta asuvat kotona vanhempiensa kanssa. 

Lue myös: Ruotsalaiset raivostuivat Victorian ja Madeleinen lemmikeistä - tästä on kyse

Englantilaisessa Talk Education -oppaassa Lambrookia kuvaillaan maalaishenkiseksi oppilaitokseksi, jossa lapset urheilevat terve puna poskillaan. 

– Lapset pyöräilevät krokettinurmella, juoksevat toisiaan takaa krikettimailojen kanssa ja keinuvat puissa riippuvissa vanhoissa renkaissa, oppaassa kehutaan. 

Lambrookissa ulkoilu on keskeisessä roolissa, mikä tukee Williamin ja Catherinen kasvatusperiaatteita. Heinäkuussa William kertoi lastensa kesälomaohjelmaan kuuluvan runsaasti ulkoilua ja pihaleikkejä.

Lapset yöksi kouluun

Lapsen näkökulmasta Lambrook ei kuulosta ihanteelliselta koululta. Täällä nimittäin käydään koulua myös lauantaisin.

Kaksipäiväiseen viikonloppuun tottuneet George ja Charlotte joutuvat syksystä lähtien pakertamaan koulua kuutena päivänä viikossa. 

Prinssi Louis
Louis'lla on muutosten syksy edessä. Pikku prinssi muuttaa uuteen kotiin ja aloittaa koulun.

Lauantaikoulu on jokaviikkoinen rutiini, ja isommille oppilailla järjestetään päivän päätteeksi urheilutapahtumia. Georgella ikä riittää myös lauantain vapaaehtoiseen iltapäiväohjelmaan. 

Koska Lambrook on lasten täysihoitola, se tarjoaa 7-13-vuotiaille oppilaille satunnaista majoitusta. Tätä palvelua käyttävät jopa 75 prosenttia koulun oppilaista.

–  Useat paikallisetkin vanhemmat pitävät ajatuksesta, että voivat tarvittaessa laittaa lapsensa yöksi Lambrookiin, jolloin he voivat järjestää illanistujaisia ja kärsiä seuraavan aamun krapulansa huolehtimatta siitä, että lapset pitäisi viedä aamulla kouluun, The Telegraph -lehden lähde sanoo. 
 

Lue myös: Otti mallia herttuatar Catherinelta - tämän nimen Pippa Middletonin tytär sai