fbq
Ulkomaat
30.07.2022 20:30
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Getty Images
Meghan
”Meghan kiusaa ja sortaa ihmisiä” Paljastuskirjan kohuherttuattaresta tehnyt Tom Bower: ”Kauhistuttavat tarinat avasivat silmäni”
Ulkomaat
30.07.2022 20:30
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Getty Images

Tutkivan journalistin Tom Bowerin viime viikolla julkaistu paljastuskirja Revenge (suomeksi Kosto) pureutuu Sussexin herttuaparin ja kuningashuoneen väleihin, ja erityisesti herttuatar Meghanin persoonaan.

– Kuulemistani kertomuksista sain kuvan naisesta, joka on hyvin älykäs, erittäin määrätietoinen ja kunnianhimoinen joskin häikäilemätön. Lukijan on itse arvioitava, onko hän hyvä vai paha. Minun silmäni avasi kahden agentin kauhistuttavat tarinat, kuinka Meghan kiusaa ja sortaa ihmisiä, kirjailija sanoi This Morning -ohjelmassa.

– Haastattelin noin 80:aa ihmistä. Kaikkea en laittanut kirjaan. En koskaan julkaise valheita tai asioita, joita ei voi todistaa, Tom Bower kertoi Good Morning Britainissa.
– Haastattelin noin 80:aa ihmistä. Kaikkea en laittanut kirjaan. En koskaan julkaise valheita tai asioita, joita ei voi todistaa, Tom Bower kertoi Good Morning Britainissa.

Thomas-isälleen Meghan oli aina sanonut haaveilevansa julkisuudesta ja elämästä punaisilla matoilla.

– Meghan ei ymmärtänyt monarkian hierarkiaa. Hän kuvitteli hovin Hollywoodiksi, joka keskittyy julkisuuteen, mutta se olikin raskasta työtä ilman palkkioita. Siitä hän ei pitänyt, Bower toteaa.

Lue myös: Mikä vaivaa, prinssi Harry? Outo välikohtaus Meghan-vaimon kanssa - "Ei ole rakkautta"

Vainoharhaisia syytöksiä

Herttuaparilla on pakkomielle itseensä kohdistuviin uutisiin.

– He ruokkivat toistensa mediavihaa vakuuttuneina siitä, että he ovat hyvyyden puolustajia, joita media vainoaa valhein ja rasistisesti, sisäpiiristä kerrotaan.

Meghan epäili Victoria Beckhamin vuotavan tietoja medialle. Parin ystävyys sai kolahduksen, kun Harry soitti David Beckhamille ja kertoi epäluottamuksesta.

Victoria ja David

Kosto kuningattarelle?

Luojan kiitos, kuningatar Elisabet totesi palveluskunnalleen kuultuaan Meghanin jäävän pois prinssi Philipin hautajaisista. Ongelmat olivat alkaneet, kun Elisabet ei taipunut herttuaparin vaatimaan ”osa-aikaiseen” kuninkaallisuuteen. Pian tämän jälkeen julkaistiin kohutilitys Oprah Winfreylle. Koska herttuapari jäi taannoin sivuun hallitsijan riemujuhlasta, uskoo moni kostotilitysten saavan jatkoa.

Elisabet

Lue myös: Prinssi Harryn puheelle tyrmäys: "Kuin aprillipila"

Kauas imelästä aviomiehestä

Kirjan mukaan Meghan oli valmis avioeroon tuottajamiehestään napattuaan roolin Pukumiehet-sarjasta. Kuvausten alettua Torontossa hän ei enää palannut Kalifornian-kotiinsa.

– Hän näki sarjan ulospääsynä avioliitostaan Trevor Engelsonin kanssa. Meghan puhui miehestään ällötunteellisena, lähde paljastaa.

Trevor ja Meghan

Raivokohtaus teeaikaan

Räjähtävän herkkä, vaativa ja arvaamaton manipuloija, jolla on ikävä tapa pompotella ihmisiä, kuvailee sisäpiiri Meghania. Hän saa käytöksellään saa muut itkemään ja pelkäämään. Australian-kiertueella Meghan raivoissaan heitti teekuppinsa ilmaan Harryn, henkilökunnan ja britti-diplomaattien seurassa.

– Meghan nauttii nöyryyttämisestä. Hän on yksi epämiellyttävimmistä ihmisistä, joiden kanssa olen tehnyt töitä, lähde toteaa.

Meghan ja Harry

Lue myös: "Koppava ja huumorintajuton" - Prinssi Harryn ystävät haukkuvat Meghanin maanrakoon

Meghan moitti pikkuprinsessaa

Oprah Winfreyn haastattelussa Meghan tilitti herttuatar Catherinen loukanneen häntä häävalmisteluissa. Kirjalähteiden mukaan Catherine oli todellisuudessa se, joka poistui pukusovituksesta itkien, koska Meghan oli vertaillut loukkaavaan sävyyn morsiusneitoaan, prinsessa Charlottea ystävänsä tyttäreen.

Charlotte ja Catherine

Ylimielisyys karkottaa ystävät

Meghanin astuttua kuvioihin Harryn ystäväpiiri harventui. Kaverit kuvailevat naista ylimieliseksi ja huumorintajuttomaksi. Harryn parhaan ystävän Skippyn häissä Meghan vaati prinsessakohtelua, marisi ruuasta ja kieltäytyi miehensä ystävien seurasta.

– Meghan on muuttanut Harrya liian paljon. Olemme menettäneet hänet, Skippy harmitteli kaveriporukalle.

Meghan ja Harry