fbq
Ulkomaat
28.04.2022 21:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Hollannin prinsessat Ariane, Amalia ja Alexia
Vau, millaisia kaunottaria Hollannin kuninkaan tyttäristä on kasvanut - yllättävä uutinen varjosti hallitsijan juhlapäivää
Ulkomaat
28.04.2022 21:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Hollannissa juhlittiin keskiviikkona (27.4.) kuningas Willem-Alexanderin 55-vuotissyntymäpäivää, joka tunnetaan maassa kuninkaanpäivänä.

Willem-Alexander ja vaimonsa, kuningatar Maxima, 50, olivat saaneet koko pesueensa kokoon. Jopa Walesissa kansainvälistä ylioppilastutkintoa suorittava prinsessa Alexia, 16, oli ottanut sisäoppilaitoksesta vapaata osallistuakseen isänsä juhlahumuun. 

Hollannin hallitsijapari Willem-Alexander ja Maxima sekä kruununprinsessa Amalia sekä prinsessat Alexia ja Ariane
Willem-Alexanderin ja Maximan kolmesta tyttärestä enää nuorin Ariane (kuvassa vasemmalla) asuu kotona.

Lue myös: Oho, Ruotsin kuningas teki järeän päätöksen - jätti prinsessa Madeleinen puille paljaille

Media oli niin kiinnostunut hallitsijaparin kauniista tyttäristä, että itse juhlakalu rouvineen oli jäädä jälkipolvensa varjoon. 

Laatumerkkejä ja äidiltä lainattua

Kuninkaallisen perheen naiset olivat laittaneet parastaan syntymäpäivänä, ja kukin oli valinnut vaatekaapistaan lempimerkkinsä. 

Maximan päällä nähtiin Natan kirkuvan vaaleanpunainen mekko ja Valentinon viitta. Esikoistyttärellä, kruununprinsessa Amalialla, 18, oli päällään MaxMaran raidallinen pellavahousupuku, johon hän oli yhdistänyt Jacquemusin vihreän laukun.

Lue myös: Norjan kruununprinsessa Mette-Marit palasi edustustehtäviin – kuva!

Keskimmäinen sisaruksista, prinsessa Alexia pukeutui Tara Jarmonin vihreään housupukuun. Natan-merkkisen käsilaukkunsa hän oli lainannut äidiltään. 

Prinsessa Alexia
Englannissa nykyään asuva Alexia suostui selfiekuviin ihailijoidensa kanssa.

Hallitsijaparin kuopus, prinsessa Ariane, 15, esiintyi juhlissa Sandron tummansinisessä neulemekossa, ja asusteena oli keltainen Sophie Habsburgin laukku.

Kansa tyytymätön hallitsijaan

Willem-Alexanderin juhlatunnelmaa varjosti ajankohtaisohjelma EenVandaagin vastikään teettämän mielipidemittauksen tulos. Kyselyn mukaan luottamus kuninkaaseen on laskenut; vajaat puolet väestöstä luottaa hallitsijaansa. 

Kuningatar Maxima
Maxima oli riemukkaalla tuulella Maastrichtin katujuhlissa.

Kuningasta ei muun muassa koeta riittävän solidaariseksi kansaansa kohtaan. Hän ei myöskään vastaajien mukaan ymmärrä koronapandemian aiheuttamaa kärsimystä. 

Sen sijaan Willem-Alexander ja Maxima saavat kiitosta tuesta, jota ovat tarjonneet Ukrainan pakolaisille.

Lue myös: Oho, kuningatar Elisabetista tehtiin Barbie! Nukella on moitteeton tyyli, mutta tunnistaako siitä hallitsijan?