fbq
Ulkomaat
02.09.2022 08:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP
bruce willis, emma heming willis
Vakavasti sairastuneen ja uransa päättäneen Bruce Willisin vaimo: "Suru voi olla lamauttavaa"
Ulkomaat
02.09.2022 08:30
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: AOP

Hollywood-tähti Bruce Willisin, 67, näyttelijänuran päättymisestä uutisoitiin maaliskuussa. Tuolloin tiedotettiin, että Bruce on sairastunut afasiaan ja sen takia hän ei voi jatkaa enää näyttelemistä.

Afasia on aivoperäinen puhehäiriö. Sitä sairastavalla on hankaluutta ymmärtää tai tuottaa puhuttua tai kirjoitettua kieltä. Brucen kohdalla sairaus vaikuttaa hänen kognitiivisiin kykyihinsä.

Lue myös: Lähipiirilähde: Bruce Willisin, 66, terveys romahti: muistisairaus puhkesi

Bruce on sittemmin vetäytynt julkisuudesta perheen pariin.

Yhdysvalloissa vietittiin tiistaina 30. elokuuta "kansallista surutietoisuuspäivää". Sen myötä Brucen vaimo Emma Heming Willis, 44, kommentoi Instagramissa omaa jaksamistaan sairaan puolisonsa tukena ja turvana.

Emma kirjoitti rakkaudestaan kumppaniaan kohtaan sekä surutyöstään. Emma kirjoitti harjaannuttaneensa itsetutkiskelua kesän aikana. Hän kertoi poistuneensa mukavuusalueeltaan, hankkineensa uusia harrastuksia ja eläneensä aktiivista elämää.

– Suruni voi olla lamauttavaa, mutta opettelen elämään sen kanssa. Kuten tytärpuoleni Scout sanoi, suru on rakkauden syvin ja puhtain muoto. Toivottavasti tekin löydätte tästä lohtua, Emma kirjoitti.

Hän julkaisi Instagramiin videon, jossa hän muun muassa viherpeukaloi puutarhassa, pyöräilee ja pelaa tennistä.

Lue myös: Nyt se tapahtui - perheenjäsenet: Bruce Willis päättää uransa terveysongelmien vuoksi

Aiemmin Emma on kertonut, että Brucen hoitaminen ja tukeminen on vaikuttanut hänen mielenterveyteensä. Emmalla on ollut hankaluuksia muistaa huolehtia itsestään, kun hän on sanojensa mukaan laittanut kaikki muut ihmiset itsensä edelle. Sittemmin Emma on havahtunut siihen, että hänen täytyy huolehtia myös omasta jaksamisestaan, jotta perhe voisi hyvin.

Emma ja Bruce ovat olleet naimisissa vuodesta 2009 lähtien. Parilla on kaksi lasta, Mabel, 10, ja Evelyn, 8.

Brucella on ex-vaimonsa, näyttelijä Demi Mooren, 59, kanssa kolme tytärtä: Rumer, 34, Scout, 31, ja Tallulah, 28.

Brucella ja Emmalla on lämpimät välit Demin perheeseen. Bruce muun muassa vietti koronapandemian aikana yhteistä karanteenia eksänsä luona. Emma ja nuorimmat tyttäret saapuivat myöhemmin samaan huusholliin.