fbq
Ulkomaat
01.02.2023 15:00
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, All Over Press
Ozzy Osbourne
Sairas Ozzy Osborune peruu kaikki keikkansa - myös Suomessa: "Olette antaneet minulle elämän, jollaisesta en olisi osannut uneksia"
Ulkomaat
01.02.2023 15:00
Teksti: Iida Elstelä|Kuvat: Instagram, All Over Press

Pimeyden prinssinä tunnettu rocklegenda Ozzy Osbourne, 74, on kärsinyt vuosia vakavista terveysongelmista.

Vuonna 2003 Ozzy joutui mönkijäonnettomuuteen, jonka myös televisiokamerat ikuistivat. Laulajan terveysalamäki alkoi tuolloin, ja hän kärsii yhä liki kaksikymmentä vuotta sitten tapahtuneen haaverin seurauksia.

Parkinsonin tautia sairastava Ozzy myös kaatui kotonaan vuonna 2019, mikä on nopeuttanut terveyden syöksykierrettä. Hän satutti kaatumisessa selkärankansa.

Ozzy on joutunut viime vuosina tukeutumaan kävelykeppiin ja ulkopuolisten apuun yhä enemmän, ja hän on tarvinnut avustajaa arkisiinkin askareisiin, kuten kauppareissuihin. Harmaantunut ja kumaraselkäinen Ozzy on kaukana siitä rokkarista, joka porskutti menemään vuosia sitten.

Lue myös: Heiveröinen ja harmaa Ozzy Osbourne, 73, tunnistamattomana

Ozzy Osbourne
Ozzyn fanit saivat toivon kipinän, kun laulaja esiintyi elokuussa Kansainyhteisön urheilukisoissa Birminghamissa. Kyseessä oli kuitenkin harvinaislaatuinen show, eikä Ozzy pysty enää kiertämään entiseen tapaan.

Ozzyn Instagram-sivulle on ilmestynyt tänään (1.2.) sydäntäsärkevä teksti, jossa hän ilmoittaa, että kaikki tulevat keikat on peruttu.

Ozzyn oli tarkoitus esiintyä Helsingissä No More Tours 2 -kiertueen tiimoilta jo vuonna 2019. Konserttia siirrettiin kolmesti Ozzyn terveysongelmien ja koronapandemian vuoksi, ja keikan oli lopulta tarkoitus tapahtua tänä vuonna toukokuussa.

- Tämä on todennäköisesti yksi vaikeimmista asioista, jonka olen joutunut kertomaan lojaaleille faneilleni, tekstissä alustetaan vapaasti suomennettuna.

- Tämän koko ajan ainoa pyrkimykseni on ollut palata lavoille. Lauluääneni on kunnossa. Silti kolmen operaation, kantasoluhoitojen, loputtomien fysioterapiakäyntien ja viimeisimpänä uraauurtavan Cybernics-hoitojen jälkeen kehoni on yhä fyysisesti heikko.

Lue myös: Tältä harvoin julkisuudessa näyttäytyvä Ozzy Osbourne näyttää: uudet kuvat sairauden riuduttamasta tähdestä

Ozzy kertoo olevansa otettu siitä, että fanit ovat pitäneet lippujaan näin kauan.

- Olen tullut siihen tulokseen, että en fyysisesti pysty esiintymään tulevilla Euroopan-keikoilla, sillä en kykene matkustamaan niin paljon. Uskokaa pois, että ajatus fanien pettämisestä todella v*tuttaa minua enemmän kuin pystytte kuvittelemaan.

- En osannut koskaan ajatella, että kiertuepäiväni päättyisivät näin, hän kirjoittaa sydän murtuneena.

Ozzy kiittää perhettään, bändiään, henkilöstöään, elinikäisiä ystäviään kiertueelle kaavaillussa lämppäribändi Judas Priestissa, sekä tietysti fanejaan.

- Olette antaneet minulle loputtoman omistautumisenne, lojaaliutenne ja tukenne, sekä elämän, jollaisesta en olisi osannut uneksiakaan. Rakastan teitä kaikkia...

Lue myös: Heiveröinen Ozzy Osbourne kommentoi terveyttään - odottaa niskaleikkausta