fbq
Ulkomaat
26.01.2022 13:49
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Kuningatar Elisabet
Paljastuksia kuningatar Elisabetin vaatehuoneesta: pukijalla erikoinen työtehtävä - tätä väriä hallitsija ei suostu käyttämään
Ulkomaat
26.01.2022 13:49
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Kuningatar Elisabet, 95, suosii edustuspukeutumisessaan kirkkaita värejä. Hänen päällään on nähty kaikkea kirkuvan oranssista pistävään pinkkiin. 
On kuitenkin yksi väri, jota Elisabet ei suostuisi laittamaan päälleen astuessaan ihmisten ilmoille. 

– En voi koskaan pukeutua beigeen, koska silloin kukaan ei tunnistaisi minua, kuningattaren elämäkertakirjailija Robert Hardman kertoo hallitsijan maininneen hänelle. 

Lue myös: Spotify pettyi Harryyn ja Meghaniin - herttuapari otti miljoonapalkkion mutta jätti työt tekemättä

Kuningatar Elisabet
Elisabet palvelee asujensa kirkkailla väreillä kansan uteliaisuutta.

 

Elisabetin miniä, Wessexin kreivitär Sophie, 57, tietää, miten iso merkitys hallitsijan asuvalinnalla on.

– Kun kuningatar ilmestyy paikalle, odottaa häntä valtava väkijoukko. Jokainen haluaa kertoa nähneensä edes vilauksen hänen hatustaan. Kuningattaren täytyy erottua joukosta, jotta ihmiset voivat sanoa nähneensä hänet, Sophie toteaa hallitsijan 90-vuotisdokumentissa.

Kuningatar Elisabet ja kreivitär Sophie
Sussexin herttuapari Harryn ja Meghanin häihin Elisabet valitsi päälleen limetinvihreää ja kreivitär Sophie vaaleansinistä.

 
 

Lue myös: Kuningas Kaarle Kustaan Birgitta-sisko: Koen itseni kodittomaksi

Pukijan erikoinen työtehtävä

Yli 25 vuotta Elisabetin pukeutumisesta on vastannut Angela Kelly

Angelan työtehtäviin kuuluu vastata kuningattaren tyylistä edutustilaisuuksissa ja matkoilla sekä valita asut, joissa esiintyä valokuvauksissa ja muotokuvissa. Hän valitsee Elisabetille kuukausia ennen tilaisuutta muutaman asuvaihtoehdon, joista kahden sovituksen jälkeen valitaan mieleisin.

Angela ja Elisabet valitsevat yhdessä myös hallitsijalle sopivat kankaat ja asusteet.

Lue myös: Ero ja uusi rakas! Kuningatar Elisabetin lapsenlapsi Peter Phillips toi näytille nuoremman kullan, joka on yhä naimisissa - näin monarkki reagoi

Angela Kelly
Angela Kelly aloitti työsuhteen hovissa vuonna 1994. Muutamassa vuodessa hänestä tuli hallitsijan henkilökohtainen pukuvastaava.

 

Pitkän työsuhteen aikana Angelan ja kuningattaren välille on muovautunut luonteva suhde. Sen vuoksi Angela onkin saanut merkillisen ylimääräisen työtehtävän – hän ”ajaa sisään” kuningattaren uudet kengät.

– Kuningattarella on hyvin niukasti omaa aikaa, eikä hän ehdi sovittaa uusia kenkiään. Koska meillä sattuu olemaan sama kenkäkoko, on järkevää, että pehmennän kengät mukaviksi ennen kuin hän ottaa ne käyttöönsä, Angela kirjoittaa kirjassaan The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe.

Lue myös: Espanjan prinsessa Cristina ja Iñaki-puoliso: Shokkiero! Taustalla pettämiskohu ja paljastavat paparazzikuvat

 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »